Strik og hækling vinder frem

0
1369

Der var en gang, hvor det at strikke og hækling blev betegnet som noget for “gamle koner”, men sådan er det bestemt ikke mere, og det er blevet populært som aldrig før, ikke kun blandt modne kvinder, men indenfor mange befolkningsgrupper, selvom kvinder nok stadig er væsentlig overrepræsenteret. Programmet “Den Store Strikkedyst” har uden tvivl også hjulpet til at udbrede hobbyen endnu mere.

Det kan lyde som en floskel at det er populært som aldrig før, ikke desto mindre er det tilfældet. Tal for Google taler sig eget tydelige sprog. I 2016 var “Hvordan hækler man”, den tredjemest søgte “hvordan” frase lige bag ved hvordan man laver en app, hvordan man lærer at tegne. Så ikke nok med at det er populært, så vidner denne søgning også om, at det er en hobby der er voldsom på vej frem, da man må antage, at det er personer, der gerne vil i gang der søger på denne måde.

Social aktivitet

Hækling og strikning er ikke noget der behøver foregå hjemme i stuen foran fjernsynet hele alene. Det er mere og mere blevet et socialt fænomen, hvor strikkere og lignende mødes og strikker sammen.

Der er flere der har set lyset i dette, Allerup Strik der sælger garn online arrangerer eksempelvis også en lang række arrangementer som strikkeaftener, hvor strikke entusiaster kan mødes og vær fælles om deres hobby og dele tips og tricks til hvordan de har strikket ting.

Så fra at være noget der har været lidt set som noget for gamle koner, er strikning og hækling blevet meget mere udbredt til flere, og samtidig er det blevet mere socialt anlagt end det måske tidligere har været. Fremtiden er svær at spå om, men der er meget der tyder på, at det er en trend der er kommet for at blive.