Når kager bliver kunst

0
1342

Det var en gang, hvor man skulle gå til bageren, hvis man ville have lavet en stor og lækker kage formet som en prinsesse eller lignende. Det er der naturligvis stadig også mange der gør, men der er også kommet en stigende tendens der rammer lige ned i den danske gør-det-selv ånd. Der er nemlig flere og flere der er begyndt at gå op i at lave kager som små kunstværker.

Den Store Bagedyst har været med til at forstærke trenden og fået endnu flere med på vognen, da der er mange der har fået øjnene op for, at det slet ikke behøver være så svært som man måske går og tror. Går man til en konditor og specialbestiller en stor flot kage, er det ikke unormalt at man kommer til at betale mange tusinder kroner for den, alt efter hvor detaljeret den skal være.

Har man først selv kastet sig over at lave en, kan man sandsynligvis godt forstå hvorfor prisen er som den, for der ligger mange timers arbejde i det. Til gengæld kan man også være sikker på stor ros, hvis man kan troppe mod til en lille Barcelona fan med en Messi kage eller lignende.

Sæt billede på din kage

Det er svært at lave former, og det kan tage lang tid, men rent faktisk behøver det slet ikke være så svært at lave en yderst imponerende kage. Du kan nemlig printe et billede ud, som du ligger oven på kagen og dermed får en kage, der ser ud præcis lige som du gerne vil have det. Billedet bliver lavet på printer på sukker eller rispapir, der naturligvis kan spises.

Det er dog vigtigt, at du ikke bare smider papiret i din almindelige printer, da blækket fra almindelige blækpatroner som disse naturligvis er frygteligt giftigt.

Du kan nemt finde hjemmesider der tilbyder at fremstille dette papir for dig, og med sådan et under armen, kan du uden de helt store anstregelser lave en kage, der helt sikkert vil tage kegler.