Sådan gør man læsning spændende for sit barn

0
150

I dag hvor elektronikken fylder mere og mere, særligt for børnene, kan det være svært at gøre det spændende for barnet at læse. Mange børn ser det at læse som en pligt i skolen, som bare skal overstås. Så hvad kan man gøre for at gøre det sjovere for børn at læse?

Hvorfor er det godt for børn at læse?

Der er en række fordele for barnet i at læse, uanset om det er alene eller sammen med en voksen. Højtlæsning er i høj grad med til at styrke barnets sprog, både ordforråd, men det giver også mulighed for at danne et billede af hvornår der holdes pauser ved læsning og hvornår stemmen hæves og sænkes. Ved at læse højt og derefter snakke om de ting som bogen har budt på, styrker man ligeledes barnets kognitive evner og evnen til eftertanke. Dog er noget at det vigtigste for barnet selv at bruge tid med sine forældre, så det at I sidder og laver noget sammen på denne måde giver barnet meget mere end man tror.

Et personligt præg

Det giver de fleste børn en god følelse at kunne se, at deres ting er helt unikt tiltænkt dem. Børnebøger med navn giver derfor en unik mulighed for at skabe et godt fundament, for en god boglig oplevelse for dit barn.

Vælg de rigtige bøger

Børn kan lide at læse det meste, dog har det enkelte barn selvfølgelig præferencer. Der er uendeligt mange genre og typer af bøger at vælge i mellem. Men det vigtigste er, at der bliver valgt bøger som både den voksne og barnet vil nyde at læse. Måske skal der læses nogle gamle klassikere som vækker minder for den voksne, og åbner op for spændende eventyre for barnet? Det kan være at det skal være H.C. Andersens samlede eventyre?