Hvilken hund skal du vælge?

0
61

Det er mere populært end nogensinde før at have hund. Og med god grund. En hund giver selskab, øget livskvalitet og motion. Men hvilken hund er den rette race for dig og din familie? Det vil vi forsøge at hjælpe dig med at blive klogere på i det følgende.

Jagthund til den aktive familie

Hvis I er en meget aktiv familie, kan en jagthund meget vel være det rette valg for jer. Jagthunde har typisk et stort behov for motion hver dag, og er derfor velegnet til familier, som er meget aktive udenfor. Jagthunde er desuden ofte nemme at opdrage, i forhold til andre hunderacer.

Hvis I ikke er særligt aktive, og mest er til et par korte ture om dagen, er det ikke en jagthund, I skal vælge. En jagthund, som ikke får nok motion eller blive stimuleret tilstrækkeligt, vil nemlig mistrives og kan blive destruktiv. Et eksempel på jagthunde til den aktive familie er hønsehunde, springer spaniel og engelsk setter.

Selskabshund til lejlighedsfamilien

Hvis I derimod ikke er de store udendørs mennesker, er en lille selskabshund et mere velegnet valg. Selskabshunde, som fx chihuahua, mops, fransk bulldog og pekingeser, har ikke et særligt stort aktivitetsbehov, og nyder i lige så høj grad at ligge og hygge med jer i sofaen. Små selskabshunde er desuden velegnede til familier som bor i lejlighed inde i byen, da de ikke er særligt pladskrævende.

Til den alsidige familie

Hvis I er en familie som godt kan lide at være aktive udenfor og samtidig gerne vil have en selskabshund som elsker at putte, er en Golden Retriever et oplagt valg. Her får I en god blanding af både en aktiv hund og en selskabshund.

Find Golden Retriever hos Dyreportal.

Vagthund til familien på landet

Hvis I bor i et område, hvor I har behov for at der bliver passet på jeres ejendom, kan en vagthund være et godt valg. Det kan fx være at I bor ude på landet, hvor der er langt til nærmeste nabo, og gerne vil have en hund, som kan passe på ejendommen når I ikke er hjemme. Her kan en vagthund, som fx en dobermann, rottweiler eller schæferhund, være et godt valg. Vær dog opmærksom på, at disse hunderacer ikke er for uerfarne hundeejere og kræver en del opdragelse og socialisering med andre hunde og mennesker fra de er helt små.