Hvad består en basisgarderobe til mænd af?

0
54

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Står du og vil bygge en basisgarderobe, som fungerer sæson efter sæson og år efter år? Det gælder om at tænke langsigtet og fokusere på tøj, der kan kombineres på mange forskellige måder og er tidløse og dermed holder sig aktuelt år efter år. Vi har her lavet en guide til, hvordan du kan bygge en praktisk og alsidig basisgarderobe.

Skjorter

Skjorter er for mange den beklædningsgenstand, der bruges mest, og det er derfor vigtigt at investere i skjorter, som tilbyder mange kombinationsmuligheder. Du skal derfor vælge enkle farver samt et sortiment af både formelle og uformelle materialer og modeller. Det kan f.eks. være en blå og en hvid oxfordskjorte, en denimskjorte, en hvid og en blå habitskjorte, en stribet skjorte, en ternet skjorte og en smokingskjorte.

Trøjer

Når det bliver lidt koldere i vejret, er der behov for nogle trøjer. Her er det vigtigt at vælge nogle mere neutrale farver, så du kan bruge dem over en skjorte eller for sig selv under en blazer. Det kan f.eks. være pullovers i grå, blå og grøn, en rullekravtrøje, en sweatshirt, en cardigan og måske en lidt tykkere striktrøje som en kabelstrikket trøje.

Bukser

Når du skal investere i bukser til garderoben, er det vigtigt at komfort og kvalitet prioriteres, så du ikke konstant skal ud at investere i nye bukser. Det er også vigtigt, at du generelt holder dig til enkle farver, så du kan bruge dine bukser til alle dine skjorter og trøjer. Det kan f.eks. være en god blanding af jeans (både vaskede og uvaskede) og chinos i neutrale farver, som f.eks. disse komfortable GABBA-chinos.

Overtøj

Overtøjet skal holde dig varm og beskytte dig mod vejret året rundt. Du skal derfor have et udvalg af både tynde og tykkere jakker, så du har noget til enhver årstid. Det kan f.eks. være en oilskinsjakke, en læder/ruskindsjakke, en frakke og en parkajakke.

Sko

Sko skal være af god kvalitet, hvis du vil sikre, at du kan bruge dem år efter år. Det er derfor ikke her, du skal spare på pengene. Du skal gerne have et par finde sorte Oxfords, et par støvler til vinteren, et par sneakers, nogle Derbys og et par Brogues. På den måde er du godt dækket ind både i forhold til de forskellige årstider og både formelle og uformelle arrangementer.

Accessories

Accessories har en stor betydning for dit outfit, og det er derfor en god idé at vælge accessories, der passer til din garderobe. I første omgang skal du bruge nogle mere praktiske accessories i form af handsker, hue og halstørklæde, så du kan holde dig varm om vinteren. Derudover kan det også være en god idé at investere i nogle bælter til bukserne, et slips til skjorten og også nogle fine herresmykker, som kan pifte outfittet lidt op. Det kan f.eks. være et lækkert ur, en ring, et læderarmbånd eller endda en enkel halskæde.