Hvilken frisure passer til mig

0
860
Hvilken ansigtform passer mig

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Frisører lærer det på frisørskolen, men du kan sagtens selv lære at læse din ansigtsform. Og når det er gjort, kan du være sikker på altid at vælge en frisure, som klæder dig.

Vi er alle forskellige, og vi har alle vores fortrin, som vi kan fremhæve ved hjælp af den frisure, vi vælger. Men hvordan finder du din optimale frisure? Nøglen er ansigtsformen.

Generelt findes der seks forskellige ansigtsformer:

  • Oval ansigtsform
  • Rund ansigtsform
  • Kvadratisk ansigtsform
  • Aflang ansigstform
  • Hjerteformet ansigtsform
  • Trekantet ansigtsform

I virkeligheden er det meget få mennesker, som lever 100 % op til beskrivelserne af den enkelte ansigtsform. Men næsten alle ansigtsformer matcher stort set en af disse kategorier.

Og for hver kategori er der en række gode og dårlige ideer, når du vælger frisure. Dem gennemgår vi her!

Hvilken frisure passer til ovalt ansigt

Det ovale ansigt betragtes som det mest harmoniske, især hvis det ovenikøbet er symmetrisk. Det betyder ikke, at én med ovalt ansigt nødvendigvis er smukkere end andre. Men et ovalt ansigt kan bære næsten en hvilken som helst frisure.

Derfor bruges det ovale ansigt også som skabelon for frisurer til andre ansigtsformer. Du vælger simpelthen den frisure, som bedst fremhæver de ovale træk i dit ansigt. Eller som får dit ansigt til at fremstå ovalt.

Frisurer til rundt ansigt

Mål dit ansigt fra hage til hårgrænse og ansigtets bredde ved kindbenene. Hvis disse to tal er omtrent lige store, opfattes dit ansigt som rundt.

Sørg for at tage håret væk fra panden. Sørg for god fylde i håret, og sørg for, at der er noget længde på. Meget kort hår eller hår opsat i f.eks. en knold eller hestehale, fremhæver den runde form, mens løsthængende hår ned over ørerne tager noget af rundheden væk i dit ansigt.

Frisurer til kvadratisk ansigtsform

Hvis din kæbe og pande er brede, så dit ansigt ikke fremstår rundt, selvom du har ovenstående mål, så betragtes din ansigtsform som kvadratisk.

Hvis du reder håret helt tilbage, og sætter det stramt op, vil du fremstå meget kantet. Det kan du bløde op ved en frisk, asymmetrisk frisure med langt eller halvlangt hår, som skærer et hjørne af panden.

Sørg for lidt rod og fylde i håret, og lad gerne en lok eller to hænge ned i panden. Undgå skarpe kanter i klipningen.

Frisurer til aflang ansigtsform

Hvis afstanden fra hage til hårgrænse er markant længere end bredden ved kindbenene, og hvis en markant kæbe og pande kanter det ovale af, er dit ansigt aflangt eller rektangulært.

Igen kan du have fordel af at gå efter frisurer, som skærer kanterne af. Og igen er god fylde i håret og bløde kanter med til at bløde de markante træk op.

Meget langt hår vil understrege ansigtets højde lidt rigeligt. Så det bør du være forsigtig med.

Frisurer til hjerteformet ansigtsform

Er din hage lidt smal og har du lidt højde på tindingerne, fremstår dit ansigt i en fin hjerteform.

Hav ikke for megen fylde i toppen af håret, for det vil få det øverste af dit ansigt til at fremstå større, end det er. Sørg i stedet for at have hår ned over ørerne og med god fylde under kindbenshøjde, så det kan supplere din fine hage. Midterskilning er fint, men træk ikke håret tilbage i en knold eller lignende.

Frisurer til trekantet ansigtsform

En bred kæbe og smal pande får dit ansigt til at fremstå med trekantet ansigtsform.

Her kører du den korte stil med masser af fylde i toppen og håret klippet godt op i nakken. Tag gerne håret bag ørerne eller sæt det op med knold eller fletning, hvis det fungerer godt for dig.

Hvilken frisure passer mig?

Så som du kan se, findes der frisurer til alle ansigtsformer – også dit!

Læs også: skråt pandehår go eller no-go