Skråt pandehår – go eller no-go?

0
2166
Skråt pandehår

Pandehåret afslutter din frisure fortil, og danner rammen for dit ansigt. Derfor er det vigtigt, at du vælger et pandehår, som får dig til at fremstå med optimal skønhed. De færreste af os er skabt med et perfekt afbalanceret og helt symmetrisk ansigt. Men du kan forholde dig bevidst til, hvordan du får klippet dit pandehår, og hvordan du sætter det. På den måde kan du både få det til at understrege din naturlige skønhed og gøre det samlede indtryk mere harmonisk. Derfor er der bare nogen ansigtsformer, som egner sig bedre til skråt pandehår end andre.

Pandehår og rundt ansigt

Har du en rund ansigtsform, vil du muligvis gerne gøre noget for at gøre den mere spændende og interessant. Med en lige klipning af dit pandehår, risikerer du let at understrege de ting, som du hellere vil camouflere lidt. Og det giver den modsatte effekt.

Vælg i stedet en frisure med skråt klippet pandehår.

Du kan f.eks. starte med en skilning i den ene side, og så lave ”curtain bangs”, der falder i forskellige længder over mod den modsatte side. Det længste gardin bør slutte højere end dine kindben, da du ellers kommer til netop at understrege dine runde kinder. Det får dit ansigt til at fremstå bredere.

Når du vælger, hvilken side din skilning skal være i, er det en god idé at tjekke, hvor du har eventuelle hvirvler. De vil meget ofte lægge en klar guideline for, hvor skilningen sidder bedst.

Pandehår til ovalt ansigt

Et ovalt ansigt er let for frisøren at arbejde med. Næsten alle former for pandehår passer smukt og godt til dette – også den skråt klippede udgave.

Pandehår til kvadratisk ansigt

Det kvadratiske ansigt har nogle af de samme karakteristika som det runde – blot er kæbe og pande lidt bredere.

De samme råd om skråt pandehår gør sig gældende her. Du kan overveje at lægge skilningen lidt længere inde mod midten, f.eks. langs yderkanten af dit øjenbryn, for at gøre panden smallere.

Eller du kan helt undgå en skilning og blot trække dit skønne pandehår ned til den ene side.

Aflangt ansigt med skråt pandehår

Det skrå pandehår er perfekt, hvis du har et aflangt ansigt med høj pande. Det giver en god og skøn dynamik og sikkerhed i dit samlede udtryk.

Men pas på med at gøre dit pandehår alt for langt. For langt pandehår har tendens til at trække ansigtet længere. Skilning eller ej? Det vælger du selv.

Pandehår til hjerteformet ansigt

Er din ansigtsform hjerteagtig – det vil sige med en smal hage, en bred pande og lidt løftede tindinger – så er en frisure med skråt klippet pandehår perfekt.

Hvis du klipper dit pandehår for kort, kommer du til at understrege den ”tunge”, som din hårgrænse trækker ned mod panden. Det kan nemt give et meget maskulint udtryk.

Med en skrå klipning af pandehåret kan du skjule din maskuline hårgrænse uden at gå på kompromis med din naturlige skønhed.

Hold dit pandehår smukt

Dit pandehår er den mest markante del af din frisure. Derfor er det også den del, som hurtigst bliver ”træt” efter klipningen.

Derfor er altid en god idé at sørge for at holde dit pandehår trimmet. Så vil du hele tiden fremstå nyklippet, og dit hår og din ansigtsform vil altid passe optimalt sammen.

Læs også: Pagehår – hvem kan bære det?