Det skal du være opmærksom på, når du køber en brugt bil

0
233

Det kræver grundig forberedelse, når du skal ud at kigge på en brugt bil. Uanset om du køber brugt bil hos en forhandler eller hos en privat person, er det nemlig dit eget ansvar at sikre at du gør det bedste køb. Vi har her samlet nogle tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du er ude at kigge på brugt bil.

Gennemgå bilen

Det er altid en god idé at gennemgå bilen grundigt – og det betyder altså, at du skal kigge den efter i godt vejr. Du skal først og fremmest vurdere, om bilen lever op til beskrivelsen og billederne, og så bør du tage et grundigt kig på bilen. Du bør bl.a. se på, om dækkene er slidt ens, om der er tydelige skader på bilen, om der er tydelig rust, om kabinen er velholdt og om både lys og ventilation virker. Derudover er det også godt at have en god dialog med sælger imens. Her bør du spørge ind til bl.a. tidligere ejerforhold, servicebog, skader og sælgerens generelle kendskab til bilen. Sælger skal kunne dokumentere, hvor mange kilometer, bilen har kørt samt hvordan bilen er blevet vedligeholdt – og så skal sælgeren også kunne fremvise den originale registreringsattest. Det er nemlig din garanti for ejerskab af bilen.

Prøvekør bilen

Uanset om der er tale om en model, du tidligere har kørt i, så skal du alligevel ud at prøvekøre bilen. Prøveturen handler nemlig ikke kun om at du skal finde ud af, om du sidder godt og har et ordentligt udsyn. Det handler i høj grad også om at sikre dig at pedaler og gearskifte er gode at arbejde med, om der er irritationsmomenter i form af mislyde eller støj og om du har ordentlig kontrol over rattet. Det er under prøvekørslen at du kan finde fejl, som du så enten kan få sælger til at udbedre eller få et nedslag i prisen for. Prøvekørslen bør aldrig være under 20 kilometer og bør altid bestå af både by- og motorvejskørsel.

Undersøg restgæld

Hvis du køber brugt bil af en privat person, er det meget vigtigt, at du undersøger, om der er restgæld i bilen. Det er nemlig noget, du kommer til at hænge på, hvis sælger ikke indfrier denne gæld. Du kan tjekke om bilen har restgæld på nummerplade.net.

Tjek priser på markedet

Inden du tager ud til forhandleren, er det en god idé at tjekke op på priserne på bilmarkedet, så du ikke ender med at betale for meget for en brugt bil. Du kan her med fordel tjekke op på de mange online brugtvognsdatabaser for bilannoncer, så du får en god idé omkring priser og udbud.

Få alle aftaler skrevet i slutsedlen

Alle aftaler skal skrives ned i mindste detalje, så du ikke bliver snydt. Det skal f.eks. ske, hvis der skal laves ting på sælgers regning inden overtagelse. Derudover skal du sørge for at du aldrig overdrager pengene, før du har modtaget bilen, den originale registreringsattest samt andet aftalt udstyr – og det gælder faktisk uanset om du handler hos en privatperson eller hos en bilforhandler.

Hvis du er klar til at tage ud at kigge på ny brugt bil, så kan vi anbefale Aunsbjerg i Kolding, Horsens og Aarhus. De har et stort udvalg af billige brugte biler.