De unge er vilde med at sy

0
1737

Det bliver mere og mere populært for unge mennesker at sy sit eget tøj. Det sker i takt med, at der til stadighed kommer mere fokus på bæredygtighed samt det faktum, at der hos mange af de store tøjfabrikanter og -brands anvendes uetiske metoder under produktionen.

Derfor er det altså en god ting, at der er flere og flere, der begynder at sy selv. Det er nemlig ikke længere en disciplin, der udelukkende er forbeholdt hus- og bedstemødre, der lever under trænge kår.

Samtidig vil det også i den kommende tid blive en mere udpræget tendens, at vi selv designer vores tøj. For det er ligeledes på mode at være kreativ, hvilket afspejler en form for subkultur, der er begyndt at blive endnu mere fremadstormende end nogensinde før; den kreative middelklasse, der tager tingene i egen hånd og kæmper for en bedre klode.

Det gør de blandt andet ved at sørge for, at de ikke overforbruger. Minimalisme kaldes det også — selvom det dog ikke er helt det samme. Men at leve uden ret mange ting, fordi de ting, produkter og mærker, vi køber, er nogle, vi er blevet programmeret til at købe via reklamer. Også selvom vi måske ikke tror, at det er tilfældet med lige præcis os, så er det sådan, at vi tillægger brands en bestemt værdi, fordi vi psykologisk er blevet påvirket til at tro det.

Hvis du har set serien, der hedder Mad Men, så vil du vide, at reklamefolkene er nogle, der ønsker, at vi køber et givent produkt eller brand — og her spilles der i høj grad på de psykologiske tangenter, som er dem, der får folk til at købe et specifikt produkt.

Er du selv interesseret i at begynde at sy dit eget tøj, så skal du blot klikke her for at købe metervarer.