Vi vil selv styre vores pension

0
747

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Danmark har et af de absolut bedste systemer, når det kommer til pension. Ansatte i større virksomheder og ikke mindst det offentlige har typisk rigtig fine pensionsordninger, og vi er langt mere fremme end stort set alle andre steder i verden, hvor det er op til den enkelte at sørge for, at de har lidt på kistebunden til deres gamle dage.

I langt de fleste tilfælde er det de store pensionskasser, der står for de mange milliarder der er i selskaberne, og det er dermed også dem, der står for at investere disse penge bedst muligt, så afkastet bliver så højt som muligt hvor de mange hundrede tusinde medlemmer, der sætter deres lid til at de gør deres bedste.

Vi vil have mere kontrol

I mange tilfælde forholder det sig da også sådan, men der har også været mange historier om at pensionsselskaberne ikke nødvendigvis kun handler for at give det bedste afkast til kunderne, men at der også er andre ting der spiller ind, hvilket næsten er umuligt, når det drejer sig om så mange hunderede milliarder som det er tilfældet.

Der er derfor også kommet en tendens til at flere af os, gerne vil have mere kontrol over vores opsparinger og vores pensioner, og gerne have en medbestemmelse i hvad vores hårdtoptjente penge bliver brugt til at investere i.

Der findes mange alternativer til pensionsselskaber, når det kommer til at investere, et af dem hedder Miranova, og de slår sig netop op på, at de leverer uvildig formuepleje, hvor de ikke har nogen interesse, udover at tjene så mange penge som muligt til deres kunder.

For selvom der er mange af os, der gerne vil investere vores penge selv, så vil de fleste også gerne have en kyndig rådgivning og vejledning, da man naturligvis ikke har lyst til at gå på pension og have mistet alt hvad man har opsparet hele livet.