Værn om din bil, så den holder længere

0
483

En bil er en relativt dyr investering. Når du bruger mange penge på en så betydningsfuld ting som en bil, har den trods alt en værdi, der gør, at du næppe har lyst til, at den hurtigt eller blot få år efter den udløbne garanti går ud af drift. Her får du nogle råd til, hvordan du passer på din bil og tilhørende udstyr.

Pas på selve bilmotoren

Motoren er drivkraften i en bil. Hvis ikke motoren virker, kan du ikke komme nogen vegne i din bil. Derfor skal du selvfølgelig sørge for at holde øje med motorens tilstand og skride til handling, hvis du opdager, at der er tegn på problemer mht. motoren. Det er bl.a. det, som bilservice er til for at sikre.

En oliekøler kan beskytte din bils motor og samtidig sænke kvalitetsnedsættelsen af andre ting i bilens motorrum – find en oliekøler her. Den regulerer temperaturen på olien, som du bruger til din bil.

Husk at skifte dæk

Der er en grund til, at der både findes vinter- og sommerdæk. Det skyldes de vejrmæssige forskelle, der har en betydning for, hvordan det er at køre på vejene om hhv. vinteren og sommeren. Det kan være risikofyldt at bruge sommerdæk om vinteren eksempelvis, og det kan også slide på sommerdækkene, da de ikke er udviklet med intentionen om at blive brugt på glatte, vinterpåvirkede veje. Vil du gerne undgå at skulle købe nye dæk alt for ofte, kan du altså gøre det ved at huske at skifte dine dæk ud ved årstidsskifte.

Spar tid og penge med en grønnere livsstil

Det er egentlig ikke nødvendigt at have en bil. Det er desuden mere hensigtsmæssigt mht. miljøet ikke at have bil. Du kan køre på cykel eller med offentlig transport i stedet. Det sparer du også penge og reparationstid på.