En ny oplysningstid

0
485

Danmark er et meget oplyst land. Vi ved mange ting og vil gerne vide flere ting. Danskerne har det godt, når de får ny læring. Vi suger oplysninger til os, så vi kan bruge det til at tage store beslutninger. Hvis vi tager til lægen, føler vi os tryggest, når lægen har fortalt om hele forløbet. Hvis der opstår en uforudset hændelse, kan panikken godt slå ind, for det var ikke planlagt. Den måde vi i dag får information, er primært gennem sociale medier. Facebook, Instagram og TikTok er de primære informationskilder, specielt blandt de unge. Den ældre generation nøjes med at se nyheder på tv-et. De unge mennesker i Lyngby-Taarbæk får dagens nyheder ved hjælp af de sociale medier.

Tilliden er vendt tilbage

I nogle år har forældre ikke haft tillid til HPV-vaccinen. Den har haft et dårligt ry blandt forældre, grundet falske rygter om bivirkninger. Når en forælder skal tage en beslutning på deres barns vegne, vil de gerne være helt sikre på, at de har alle oplysninger. Heldigvis har forældrenes tillid til vaccinerne vendt tilbage. De seneste år har tilliden til HPV steget og du kan læse mere om hvorfor på Lyngby-Taarbæk netavis, samt få flere nyheder og blogindlæg fra de omkringliggende lokalsamfund.

HPV-vaccinen har haft et dårligt ry

HPV-vaccinen er en vaccine, som blev en del af børnenes vaccinationsprogram tilbage i 2009. Det er en vaccine for både piger og drenge, og de får den tilbudt, når de fylder 12 år. Det vil sige, at alle 12-årige børn i Lyngby-Taarbæk og resten af Danmark får tilbudt vaccinen, men det er deres forældre som skal sige ja. I en årrække var tilliden til vaccinen ikke stor, blandt forældrene. Det har heldigvis ændret sig nu. Forhåbentlig forbliver tilliden høj til HPV-vaccinen og andre vacciner i fremtiden. Ved at blive vaccineret, mindsker vi chancen for at udvikle nye sygdomme.