Tag familien med ud at fiske

0
258

Ligegyldigt hvor du bor i Danmark, så er du relativt tæt på vand. Vi har derfor masser af forskellige muligheder for at dyrke lystfiskeri som hobby, både fra stranden, fra en jolle eller båd samt bredden af en sø eller å. Det er et populært tidsfordriv, der kombinerer naturoplevelser med afslapning og, forhåbentlig, en lækker fangst til panden. Der er ikke noget at sige til, at mange bliver bidt af lystfiskeri.

Når de mindste skal fange fisk

Hvis du gerne vil dele din hobby med din nærmeste familie, skal du huske at sørge for ordentligt grej til alle. Dette er især vigtigt, hvis du vil have yngre børn til at deltage. De skal have udstyr, der passer til deres alder og kræfter, hvorfor en fiskestang til børn er et bedre valg end en af dine aflagte stænger. Den bedste fiskestang til børn vil således være kortere og lettere end en model tiltænkt voksne.

Husk at en fiskestang til børn skal være i god kvalitet og nem at betjene. Udseendemæssigt bør den ligne en voksenmodel i mindre udgave.

Få hele familien på krogen

Du skal nok ikke forvente, at alle er lige begejstrede for alle aspekter ved at fiske. Du skal derfor være åben overfor, at arrangere familiefisketuren i samråd med alle deltagere og ikke kræve, at alt skal være, som når du er afsted alene eller med dit lystfiskerslæng.

For eksempel kan det godt være, du helst vil stå parat ved flodbredden lige omkring solopgang, men at slæbe partner og børn ud af sengen tidligt lørdag morgen er næppe den bedste start på en hyggelig dag. Du skal heller ikke tvinge nogen til at sætte sandorm på krogen eller tage en sprællende skrubbe af krogen. Lad i stedet børn eller partner bestemme tempoet. Hvis alt går vel, skal de nok bide på og ville med på fisketur igen.