Tag de hårde kampe op i 2023: Sådan kan terapi gøre dig gladere i år

0
309

Den bedste form for behandling for mange mennesker er samtaleterapi og det at lære nye redskaber, som kan hjælpe dig i hverdagen.

Dette kan du læse mere om nedenfor, samt hvordan du kommer i gang med terapi. For eksempel kan du læse mere om misbrugsbehandling.

Nytåret bringer fornyet energi – brug den på de vigtigt ting

Når nytåret rammer, så har vi en tendens til at ønske ændringer eller fordringer i vores liv. Men hvad nu, hvis det ikke behøver kun at være et ønske, men kan blive til en realitet?

Brug den fornyet energi og interesse som det nye år har bragt med sig til at forbedre dit liv. Dette gør du bedst ved at begynde til terapi eller gå i behandling (fx misbrugsbehandling).

Der er altid plads til forbedring

Selvom du måske ikke tror, at du har så store problemer, at du behøver gå i behandling eller til terapi for det, så er det altid en god ide at prøve.

Et overforbrug af rusmidler eller sorg bliver ofte overset, også af en selv, men det kan stadig volde dig problemer i hverdagen, selvom du ikke selv ser det lige nu. Det kan være en god ide at gå i misbrugsbehandling eller terapi, hvis du kan se en negativ ændring i dit forbrug af alkohol og/eller stoffer eller i dit humør indenfor den seneste tid.

3 ting som terapi kan hjælpe dig med

Der er mange områder, hvor terapi og/eller behandling kan hjælpe. Selv hvis du ikke har de store problemer med at holde en hverdag kørende, så kan det være sundt at have et frirum til at få alle dine tanker, bekymringer, frustrationer og følelser ud.

1. Misbrug i alle former

Misbrugsbehandling og terapi vil altid hjælpe, hvis du har et overforbrug eller en afhængighed af rusmidler.

Hos A Misbrugsbehandling kan du læse mere om, om du kvalificerer dig til at komme i behandling, og hvad du måske har brug for hjælp med.

2. Sorg og ensomhed

I Danmark er der en stor del af befolkningen, som føler sig alene i deres følelser og oplevelser. Gennem terapi vil du dog opleve, at andre har det ligesom dig, og at disse følelser ikke behøver blive her for evigt.

3. Traumer fra både korte og lange episoder

Hvis du har oplevet nogle former for traumer – måske en enkeltstående episode, såsom at være vidne til en ulykke eller en længerevarende traumatiskepisode, såsom forsømmelse i barndommen – så vil terapi være en god løsning for dig.

Gennem terapi kan du få lov til at føle dine følelser, og dermed få dem ud af kroppen, og du vil lære redskaber, som hjælper dig til at komme tilbage til en gladere hverdag.

Du kan altid få hjælp – det handler bare om at række ud

Det kan være skræmmende at starte til terapi eller behandling, men det vil kun gavne dig i sidste ende. Tag kampen op i dag og se frem til en mere fredfyldt fremtid.