Sådan vil ny teknologi forandre verden i de kommende år

0
313
additive manufacturing

Vi lever i en utroligt spændende tid, hvor der bliver udviklet ny teknologi i rekordfart. Udviklingen kan skabe bekymring, men den er også grund til jubel og optimisme, fordi den nye teknologi bringer masser af nye og spændende muligheder med sig, samtidig med at den kan være med til at løse nogle af de mange udfordringer, vi står med i dag. Her er tre måder, vi tror, ny teknologi vil forandre verden på i de kommende år.

3D-print og additiv manufacturing får en stor plads

Noget af det teknologi, der virkelig har rykket sig i de sidste år, og som har fået en meget større plads i helt almindelige menneskers bevidsthed er 3D-print. Teknologien gør det muligt for hvem som helst, der har den rigtige printer at producere objekter, der kan have et væld af forskellige funktioner. Der findes virksomheder, der arbejder med additiv manufacturing, hvor det at printe tredimensionelle objekter bliver en vigtig tilføjelse til industrien og konstruktionen af mange forskellige slags bygninger.

Kunstig intelligens vinder indtog

Allerede i dag kan vi se, at kunstig intelligens bliver benyttet af rigtigt mange helt almindelige mennesker. Det er et værktøj, der kan præstere forbløffende ting, som førhen har været reserveret til menneskers bevidsthed.

Med indtoget af kunstig intelligens skal vi som samfund lære at forholde os til, at mange af de opgaver, der førhen kun kunne løses af mennesker, nu også kan løses af kunstig intelligens. Der findes mange forskellige perspektiver på, hvordan man skal forholde sig til dette faktum. Én løsning er at omfavne den kunstige intelligens, og sætte pris på alt det arbejde, den kan klare for os, samtidig med at vi selv omstiller os på en måde, så vi stadig kan få lov at varetage meningsfulde og indbringende opgaver.

En anden løsning er at forholde sig lidt mere skeptisk til den kunstige intelligens, og nedsætte nogle rammer for, hvor og hvornår det er passende at anvende den. Uanset hvilken model, vi som samfund kommer til at vælge, er det et faktum at kunstig intelligens er kommet for at blive.

Elbiler bliver den nye normal

I de sidste år er elbiler blevet mere og mere udbredte. Fra at være en drøm, der ikke rigtigt fungerede i virkeligheden, er elbiler nu gået til at være helt normale. De er hurtige, økonomiske og meget behagelige at køre i. Vi tror, at tendensen med elbiler kun vil blive stærkere og stærkere, i takt med at der kommer flere og flere gode elbiler til en fornuftig pris på markedet, og flere og flere mennesker når til et punkt, hvor det er tid til at skifte den gamle benzinbil ud.

Fremtoget af elbiler vil forandre verdens behov for olie, hvis vores produktion af strøm formår at ændre sig i takt med omstillingen. Det vil skabe storpolitiske forandringer, fordi lande og virksomheder, der er i besiddelse af store mængder af olie, vil miste noget af deres magt.