Styr på havearbejdet i sommerhuset?

0
195

Snart er det tid til at nyde den danske sommer og den varmere temperatur. For manges vedkommende betyder det også, at det snart er tid til at holde ferie i deres dejlige sommerhus.

Særligt i år er der igen rift om de mange sommerhuse, da der ikke nødvendigvis vil være åbent ud i Europa eller den øvrige verden, eftersom vaccineplanerne for Covid-19 stadig ikke kører som smurt.

Heldigvis kan vi stadig nyde ferien herhjemme, hvis altså ikke haven i sommerhuset er groet til?

Sådan holder du styr på sommerhus-haven

Når du skal holde styr på haven i dit sommerhus, kan det kræve en god omgang oprydning og efterfølgende planlægning.

En oprydning starter typisk med, at der bliver slået græs, revet ALT ukrudt op samt ryddet ud i buske og planter, du ikke ønsker at se på, eller som er for besværlige at passe.

Særligt oprydningsarbejdet kan være meget hårdt, så derfor kan du overveje at hyre en havemand. Det kan du blandet andet gøre her, så du kan få professionel hjælp til det drøje arbejde i haven.

Når der er trimmet plæne og ryddet op i havens ”inventar”, skal du vælge de planter, som skal være i sommerhuset. Her er det en klar fordel at indtænke vind og vejr. Det er endog meget vigtigt, hvis du har sommerhus nær en kyst!

Vælg derfor planter, som er solide og ikke kræver meget pleje, så du er sikker på en flot have, hvor du samtidig har tid til at nyde livet uden at skulle have fingrene i muldet 24/7.

Et staudebed er en oplagt løsning, hvor du både får de her mere hårdføre planter, men samtidig får flotte farver ind i haven. Disse kan desuden blomstre op igen, når det har været vinter, hvilket er endnu en fordel

Du kan naturligvis supplere med gode krukkeplanter som husløg, Petunia, Pelargonie og andet, ligesom du kan gøre brug af lyng, prydgræs m.m., hvis du ønsker lidt alternativer til græsset.

God fornøjelse med at få styr på din egen sommerhave – og god sommer.