Slip af med rotter – én gang for alle

0
218

Rotter er en uønsket gæst uanset hvor de befinder sig – dog især i hjemmet. Rotter er nemlig ikke søde små dyr, der bare lige søger læ for regn eller kulde. De bringer mange sygdomme med sig – faktisk helt op til 55 forskellige sygdomme, som kan gøre os mennesker hundesyge. Der skal faktisk ikke andet til end at vi kommer i kontakt med materialer eller fødevarer, som rotten har været i kontakt med, før vi risikerer at blive smittet med en masse farlige sygdomme. Derudover har de også skarpe tænder, som de elsker at sætte i alt fra inventar og isolering til ledninger og meget andet. De kan altså gøre stor skade på boligen og udgør også en kæmpe brandfare, når de tygger i elinstallationer og ledninger. Det kan altså være en dyr fornøjelse at have besøg af rotter i hjemmet, og det er derfor absolut vigtigt, at rottebekæmpelse bliver førsteprioritet med det samme. Men hvordan kan man egentlig slippe af med rotter?

Der er mange husmorråd til bekæmpelse af rotter. Mange mener, at man slipper af med rotter ved at gøre det umuligt for rotterne at komme ind i boligen. Det er selvfølgelig også umiddelbart en god tanke. Rotter kan dog klemme sig ind ad huller på kun 2 cm, de kan klatre på lodrette vægge og så kan de faktisk også løfte op til 1 kg i vægt. Det er derfor en nærmest umulig opgave at rottesikre boligen komplet. Andre mener derfor at gift er den eneste løsning – og det lyder umiddelbart også til at være en meget effektiv løsning. Gift er jo lig med døde dyr. Når man bruger rottegift, glemmer man dog lige at tænke over, hvor rotten ender med at lægge sig hen og dø. Det sker ofte i rottens gemmesteder, som kan findes i hulrum i vægge og på loftet – og det er derfor meget svære at finde, når de først er gået bort. Det giver blot et nyt problem, nemlig stanken som dyr i forrådnelse efterlader. Hverken rottesikring eller rottegift er derfor ideelle løsninger, når du for alvor gerne vil af med rotter.

Heldigvis findes der en metode, som du kan bruge – og den kræver hverken meget tid, arbejde eller penge. Der er her tale om Gnaversirenen, et apparat, der udsender en højfrekvent lyd, der stresser rotterne og sender dem på flugt fra din bolig. Ikke noget med at det er nemt at sætte op i kælderen eller på loftet (eller hvor problemet skulle opstå), så er det også en human løsning, da den ikke slår rotterne ihjel, men blot sender dem på flugt. Det er en effektiv løsning til bekæmpelse af rotter, men den virker faktisk også på mus, mår og flagermus – og så generer den hverken mennesker, hunde eller katte. Nemmere bliver det simpelthen ikke at slippe af med uønskede skadedyr!