Spar på varmeregningen

0
660
spar penge

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Tidenstendenser ser nærmere på at spare penge på varmeregningen og i dette indlæg tager vi et kig på pillefyret, som kan være en god løsning rent økonomisk. Læs med her og bliv klogere

Det har aldrig været mere attraktivt at spare på varmeregningen. I et land som Danmark, hvor temperaturen skifter med op imod 30 grader fra vinter til sommer, er det ret vigtigt at kigge nærmere på hvordan vi varme vores bolig op om vinteren — og her kan der være mange penge at spare. Hvis du der skal ofte en hel del til at holde boligen varm, så den er rar at være i. Heldigvis er der mange gode råd at hente, hvis du vil spare på din varmeregning.

Spar mere end 50% på varmeregningen

Med et pillefyr (eksempelvis et pillefyr fra Blackstar) har du nemlig mulighed for at spare mere end 50% på varmeregningen. Fyret fylder dog en del, så det kræver at du har et skur eller en garage hvor du kan have fyret stående. Fyret er som sådan ret støjsvagt, og larmer kun lidt når pillerne ryger ned fra siloen.

Et pillefyr bliver også kaldet for en en pillestoker eller et træpillefyr. Det kan opvarme nogenlunde på samme måde som et olie- eller gasfyr, og det er altså ikke udelukkende begrænset til små boliger. De er også gode i store boliger, som kan huse en hel familie.

Kan investeringen tjene sig selv hjem?

Normalt er det omkring 60% du kan spare, hvis du vælger et almindeligt pillefyr, og du har en oliefyr, inden du skifter. Pillefyret vil altså have tjent sig selv hjem efter 2 og 4 år, hvis du er vant til at bruge det som almindelig varmekilde. Pillefyret fungerer ved, at der fyres med træpiller, som bliver lavet af sammenpræsset savsmuld eller træspåner. Savsmuld eller træspåner kommer i ovnen, hvor ovnen minder om en almindelig brændeovn,  den eneste forskel er materialet, der fyres med, altså træpiller, imod almindeligt brænde.