Smukke nordiske tendenser vinder ind i hjemmet

0
953

Selvom det nu er ved at være vinter, er der fortsat nogle tendenser, der har bidt sig fast i de danske haver. Typisk er sæsonen forbi, når man taler om inventar til haven, men nogle ting kan bruges året rundt – og det lokker!

Det er særligt 2 tendenser, der er oppe i (vinter)tiden, nemlig saunaer og vildmarksbade som på denne hjemmeside.

Saunaens mirakler!

Fælles for begge dele er det, at der er nogle stolte skandinaviske traditioner bag dem. Saunaen er en finsk kæledægge, som er elsket året rundt af vores naboer fra Finland. Desuden er saunaen blevet fremhævet for dens helbredsmæssige fordele. Det forholder sig nemlig sådan, at det kan være sundt at gå regelmæssigt i sauna! Af samme årsag brugte finske atleter det som en decideret træningsmetode – hvilket tidligere har først til overraskende triumfer for nationen.

Blandt andet skyldes det, at det er godt for hjertet at gå i sauna, da pulsen falder, mens hjertet fortsat arbejder i varmen. Ens blodkar nyder også godt af den høje varme, da disse udvides under besøget.

Er man gravid, har højt blodtryk eller har hjertesygdomme, bør man dog konsultere sin læge før brug.

Vildmarksbadets luksus

Vildmarksbadet har ikke samme sundhedsmæssige fordele som saunaen. Til gengæld er det en rendyrket fornøjelse af hoppe i den store balje – uanset årstiden. Netop årstiden er intet problem, da det faktisk kan være befriende at kunne sidde i det varme vand udendørs – selvom temperaturen er faldet helt ned til de meget lave grader.

Man kan sidde der alene og se på himlen, mens hverdagens stress og jag forsvinder, eller man kan sidde der med familie, venner og bekendte – evt. med et glas god vin.

Både sauna og vildmarksbad er desuden udformet i materialer, som går virkeligt godt i spænd med den stil, vi har i vores skandinaviske haver. Træmaterialet står flot og udgør en holdbar facade, mens kombinationen af klima og helårlige anvendelsesmuligheder gør disse to tendenser til sikre vindere langt ind i fremtiden.

Begge dele fås i øvrigt i mange forskellige design, hvilket gør det let også at finde en type, som matcher huset, hvis man ønsker flot harmoni mellem hus, have og hhv. sauna eller vildmarksbad.