Pagehår – hvem kan bære det?

0
4622
Pagehår

I dansejazzens livlige og lystige dage, gjorde de unge kvinder op med det tunge, lange opsatte hår og den kække pagefrisure blev populær. Og pagehår holder stadig.

Hvad er pagehår egentlig helt præcist? Oprindeligt er det er en frisure, hvor nakkehåret klippes lige over langs med nakkens overkant eller en lille smule lavere. En anden vigtig detalje er, at når du ser ansigtet lige forfra, må hårkanten i nakken ikke ligge under hagens underkant.

Variationer af pagehår

I den traditionelle udgave af pagehåret hænger det ned over ørerne, og håret her sluttes af i samme længde som nakkehåret. Pandehåret er også klippet lige af højere end øjenbrynene, så en god del af panden er synlig.

Frisurens navn henviser til de unge mænd, som i gamle dage gjorde tjeneste hos fyrster, konger eller borgherrer – de blev kaldt for ”pager”, og deres hår var typisk klippet på denne simple måde.

Men der er masser af mulighed for variation. Overvej f.eks.

  • Page med kort pandehår
  • Langt pagehår
  • Pagehår med skilning
  • Pagehår med krøller
  • Pagehår med etager
  • Pagehår med reflekser
  • Pagehår med farve

Pagehåret er så klassisk, at du aldrig går galt i byen med denne frisure.

Pagehår med kort pandehår

I stedet for den lige kant på pandehåret, kan du lade pandehåret klippe helt kort, og lade det runde en smule, så det matcher din pandes runding.

Det giver en 1920’er-agtig friskhed, som vækker positiv opsigt den dag i dag. Måske skal du også klippe det op over ørerne.

Langt pagehår

I disse år er det lange pagehår, som går under hagens underkant og i nogle tilfælde helt ned og kærtegner skuldrene, blevet meget populært. Det kan selvfølgelig kombineres med alle typer af pandehår.

Langt pagehår med skilning – enten midtpå eller i den ene side – passer godt, hvis du har krøller eller fald. Det giver dit ansigt plads til at udtrykke sig, og det lidt vilde og ustyrlige hår signalerer din selvtillid og egen vilje.

Langt pagehår med langt pandehår kan godt give et lidt flabet udtryk. Du kan koket gemme øjnene bag pandehåret, og du kan svinge det, som du har lyst. Det er den stærke dansefrisure – gerne med vilde farver.

Langt pagehår med lige klippet pandehår gør den traditionelle drengeagtige page mere feminin. Du indrammer dit ansigt, så dine træk træder tydeligt frem.

Hvis du gerne vil gemme dine ører lidt af vejen, er denne løsning meget elegant, og kombinerer du med ørenringe, bør de have glimtende zirkonia eller måske endda diamanter, så de lige sender en hilsen, når lyset slipper ind.

Pagehår med krøller

Har du krøllet hår, er pagen en skøn måde at udnytte dit hårs fantastiske fylde. Den lige nakkeklipning gør, at de yderste hår løfter sig mere. Derfor skal du være opmærksom på, om du ønsker en pageklipning, hvor den lige kant følger hele dit hårs fylde, eller om kanten skal blødes op af dine krøller.

Det samme gælder for hår med fald. Her kan du udnytte faldet til at give et mere vildt og selvstændigt udtryk.

Hvis ikke du har naturlige krøller, kan du godt få page med krøller alligevel. Så får du masser af variationsmuligheder i dit personlige udtryk afhængig af, hvordan du tørrer håret og sætter det.

Pagehår med etager

Klipper du dit pagehår i etager, går du faktisk lidt på kompromis med den traditionelle page. Men du får et smukt og trendy resultat.

Pagehår med reflekser eller farver

Reflekser og farver er selvfølgelig med til at give din page ekstra opmærksomhed, uanset om pagen er kort eller lang.

Pagehår for alle

Pagehår er kort sagt noget for alle. Hvordan skal din page-frisure være?