Sådan følger du med tidens skønhedsidealer

0
520

Skønhedsidealer er en mærkelig størrelser, der i høj grad skifter fra årti til årti. Det ene år skal man påføre det ene lag make-up efter det andet – det næste år skal man hvile i sig selv helt uden make-up. Dette er blot ét enkelt eksempel på samfundets opfattelse af det perfekte, og selvom man bestemt ikke bør måle sig selv ud fra nogle absurde standarder, så kan det måske alligevel være lidt rart at følge med et par af tendenserne.

De moderne idealer er båret meget af frihedstanken, og man skal virkelig skinne igennem, som man er. Dette sætter sit præg på kulturen og samfundet omkring os, og her kan man hoppe med på den del af vognen, man synes om.

Lad håret stå

I den moderne verden er der mere fokus på ligestilling end nogensinde før, og denne ligestillingsbevægelse skaber et friskt pust i forhold til de traditionelle skønhedsidealer, der kan være både stringente og umulige at leve op til. Som kvinde skal man ikke være bange for at være den, man er – og det gælder både i forhold til tøjstil og ens krop, som skal være så frigjort som muligt. Af selvsamme grund er det blevet meget mere acceptabelt, at både kvinder og mænd lader alt håret stå – både det ønskede og mere eller mindre uønskede. Om det er blevet et decideret skønhedsideal er for tidligt at sige, men der er ingen tvivl om, at man ikke skal skamme sig over noget som helst – og hvorfor må kvinderne ikke lade håret stå til?

Ovenstående tendens kan være grænseoverskridende for en del, selvom det er en del af tidens skønhedsidealer, og hvis du ikke føler for at lade håret stå, så kan du f.eks. finde en guide til intim hårfjerning på linket her.

Kroppens former er smukke i alle afskygninger

I forlængelse af det førnævnte, så er de moderne skønhedsidealer også i høj grad rettet mod, at man skal hvile i den krop, man har. Alle kroppens former er smukke, og hvis man selv synes om den måde, man ser ud, så skal man ikke ændre noget som helst. Denne aktivistiske tilgang til skønhedsidealerne er med til at male et billede af et frigjort samfund, hvor der måske slet ikke eksisterer skønhedsidealer i fremtiden. Dermed er én af tidens skønhedsidealer faktisk, at der ikke er ret mange idealer – alle mennesker er smukke på hver deres måde, og hvis denne tanke bliver fremherskende overalt, så er det meget lettere at følge idealerne i samfundet.