Disse boligprojekter hjælper med at passe på dit hjem

0
743

Ofte har boligprojekter noget med det praktiske eller det visuelle at gøre. Det kan være, at der er noget, der er i stykker og skal fikses, eller at der bare er noget, du er utilfreds med og gerne vil have ændret. Der findes dog også mange andre forskellige slags boligprojekter. F.eks. kan du også lave nogle projekter i din bolig, der i stedet har et forebyggende tema, og som skal passe på din grund og din bolig i fremtiden.

Lokal afledning af regnvand

Store mængder regn er et problem for de fleste – rigtig store mængder regn er et problem for alle. Selvom nogle har godt af en smule regn, f.eks. landmændene og deres marker, er der absolut ingen grunde der kan holde til oversvømmelser efter ekstreme mængder vand, og det samme gælder din.

I en tid med klimaforandringer og øgede mængder regn, kan det være en rigtig god ide at udstyre din bolig til at kunne stå imod overskydende mængder vand, som de offentlige systemer ikke kan holde til. En af de bedste måder at gøre dette på er med regnvandshåndtering i form af LAR – det står for lokal afledning af regnvand.

Udskiftning af taget inden det er for sent

Et tag skal ikke skiftes særlig tit – og heldigvis da. Det er nemlig langt fra billigt, men det gælder altså også om at få det gjort, inden det er for sent. Det vigtige for dig er, at du ved, hvornår dit tag er blevet skiftet, men også at du løbende holder øje med dit tag for at sikre kvaliteten. Et nedslidt og dårligt tag kan hurtigt komme til at være en fare for resten af boligen, men det kan i den grad også blive farligt for hele familien, hvis boligen bryder sammen over jer.