Internet og el redder hjemmearbejdet: Sådan får du styr på det

0
777

Dette indlæg er lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Hjemmearbejde er blevet et nøgleord i 2020. For med coronavirussen på sit højeste har mange danskere været nødsaget til at finde en løsning på arbejdet hjemmefra. Det har imidlertid skabt nogle helt nye problematikker, som vi ikke før har kendt til. Det handler pludselig om for dårlig internet og en elregning, der ryger i vejret.

Lige her guider vi dig til, hvordan du får godt styr på dit internet og din elregning. Der er nogle gode tips til, hvordan du nemt og hurtigt får styr på det hele, så du kan klare hjemmearbejdet med stil.

Elregningen får et ryk opad med hjemmearbejde

Når det kommer til vores elforbrug i hjemmet, har langt de fleste hjemmearbejdende danskere oplevet, at det har fået et ryk opad under krisen. For i takt med at vi sidder mere hjemme med elektroniske devices, er der brug for mere strøm til eksempelvis opladning.

Derfor kan det godt betale sig at kigge sig omkring efter en ny eludbyder, hvis du synes, at prisen er lidt for høj. For at finde et tilbud, der passer til dit forbrug, skal du finde frem til, hvor mange KwH du bruger på årlig basis. Det kan du nemt gøre ved at logge ind på hjemmesiden hos din nuværende udbyder. Her vil det hele stå angivet.

Du skal ligeledes passe på, at du ikke falder i fælden med gode sælgere eller introtilbud. Det lyder ofte for godt til at være sandt, og det vil også være på bekostning af en lang bindingsperiode.

Internettet skal være i top

Vi kommer ikke uden om, at internettet har stået sin prøve i 2020. Med en langt større belastning end nogensinde før har det været vanskeligt at sidde i et Zoom-møde uden knas på linjen. Men i år har vi også fået adgang til det længe ventede 5G-netværk, og det kan vise sig at være din redning i forbindelse med hjemmearbejde.

5G er 4Gs nye efterfølger, og mange forskere taler om en forbindelse, der er op mod 100 gange hurtigere end 4G-netværket. I hjemmet kan du nemt få 5G ved blot at vælge et mobilt netværk hos din internetudbyder. Det giver dig også muligheden for at tage dit internet med andre steder hen, så du eksempelvis har en lynhurtig forbindelse i dit sommerhus.

Hav det rette setup

Det handler ikke kun om internet og el, når det kommer til at få hjemmekontoret til at fungere. For dit setup derhjemme er afgørende for, om du kan få en god arbejdsrutine til at fungere. Derfor bør du sikre dig, at du har god plads til det hele. Den gode kontorstol kan være en vigtig investering, for på den måde skåner du ryggen ved meget stillesiddende arbejde.

Derudover kan det være godt at få inkorporeret bevægelse hver time. Det behøver ikke være mere end fem minutter, men det giver dig den aktivitet, du mangler, når du ikke kan være på kontoret. Og så bør du aldrig placere din computer langt væk fra din router eller dit modem, hvis du vil sikre dig den bedste forbindelse.