Nye tendenser for et smukt badeværelse

0
1324

Badeværelset har for længst lagt sine dage som et udelukkende praktisk rum bag sig. I dag er der ingen, der blot anser rummet som et sted, man bader og går på toilettet. Badeværelset skal signalere luksus, og vi skal nyde at opholde os derude. Netop derfor er ”luksus-looket” frembrusende for badeværelser i øjeblikket.

Her er 3 tendenser, der hitter lige nu.

Guld er godt!

De fleste af os er nok vant til at se armaturer og andet i sølv, når vi træder ind på et badeværelse. Men netop i takt med, at luksus-looket vinder ind, er det hyppigere og hyppigere set, at der anvendes materialer i guld-look på badeværelset.

Det ses ikke bare på selve vandhanen, men også på elementernes fødder, håndvaske eller hvor rammen går omkring spejlet. Selv loftlyset er ofte lavet i dette look, som virkelig signalerer overdåd.

Detaljen er dog, at det ikke er det klassiske guld-look, der er mest populært, men derimod materialer i rosa-guld eller messinglignende nuancer. Særligt ses materialerne anvendt i sammenspil med et meget stilrent design i hvide nuancer.

Det giver et fornemt look, men gør det omvendt sværere at skabe ekstra plads til f.eks. opbevaring.

Inspirationen til denne tendens stammer uden tvivl fra wellness-verden, der er lys og fyldt med luksus.

Detaljerige overflader og gulve

I kraft af nye materialer, åbner dørene sig altid for nye muligheder. Særligt materialet microcement har givet nye muligheder for at indrette sig på badeværelset. Det er blevet let at smøre det flotte og yderst holdbare microcement over ældre inventar eller skabe rå og rustikke overflader.

Samtidig giver microcement muligheder for at gøre eksisterende underlag bedre ved f.eks. at gøre dem skridsikre eller helt glatte i – altså i designet.

Blandt andet derfor er mange baderum i øjeblikket udstyret med microcement gulve, der samtidig tilbyder en fugefri belægning, som gør rengøringen meget lettere.

Pasteller

Mens nogle dyrker det luksuriøse look med guld og store lyse, luftige rum, går andre den mare farverige vej og dyrker pastelfarven.

Pastellerne er ofte med til at give rummet et legende og frit look, der er opløftende og kan være med til at give en god start på dagen. Der er endda mange, der går skridtet videre fra vægmaling og investerer i vask eller toilet i pastelfarver. Looket bliver derved meget ironisk og ungdommeligt.