Navy er det nye sort

0
1710
Navy-blå til sommeren

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Selvom du igen i år må se i øjnene, at du ikke kommer til at tilbringe sommeren på en yacht med en drink i hånden, kan du sagtens opleve lidt af stemningen denne sommer. De nyeste tøjkollektioner er nemlig kraftigt navy-inspirerede og giver den fuld gas på de navy-blå og hvide farver – og ikke mindst striber.

Brug navy alene eller med hvid

Hvis du er lidt dovent anlagt og samtidig ikke har den store sans for, hvad der matcher, er denne sæsons mode lige noget for dig. Navy-blå er nemlig en flot og elegant farve, som kan matches med mange ting og dresses op og ned, som det passer dig. Nogle steder er navy-blå ligefrem blevet udråbt til den nye sort – og måske med rette. Navy-blå har en helt særlig tone, som er både dybere og rundere end sort, og som derfor kan udgøre et elegant outfit i sig selv, som vi også kender det fra sort.

Samtidig står navy-blå særdeles godt med hvid, som giver dit outfit liv og fremhæver de steder, det bruges på. De helt tynde hvide striber på ærmerne eller i kraven går igen i flere af forårets looks, og parret med en hvid over- eller underdel, skaber du nemt sammenhæng i looket.

Sæt fart på detaljerne

I det hele taget er striberne i den grad kommet tilbage i år, især til kvinder. De fås både på de løsere, mere elegante bluser, som du kan sætte sammen med et par skinny jeans for de fuldendte look, som både er behageligt og elegant. Til hverdag er en stram bomuldsbluse med korte ærmer og tynde, vandrette striber det perfekte match til dine navy-blå chinos og flade sko for et casual, effortless-look.

Sidst, men ikke mindst, er en knaldrød detalje naturligvis uundværlig i ethvert navy-inspireret look. Hvad enten det er kraven, en stribe på blusen eller et tørklæde, sætter en modig, rød detalje fart på looket og skaber en perfekt afrunding.

Ved Dr. Adams kan du finde inspiration og se et stort udvalg af forårets navy-blå styles fra bl.a. Mads Nørgaard.