Indretning til sommeren

0
1573
Indretning til sommeren

Sommeren er over os, og det kribler i fingrene for at forny garderoben, looket, haven og ikke mindst hjemmet. Det er højsæson for lækre indkøb, som virkelig kommer til deres ret, når sommersolen står ind ad vinduet – efterhånden i alle vågne timer. Gå derfor efter milde farver, som komplementerer hinanden og står godt til lyset udenfor.

HAY er stadig hot

I denne sæson kan du blandt andet være sikker på at ramme rigtigt, hvis du vælger interiør fra HAY. HAY har efterhånden været på markedet i 15 år, og i de seneste år har firmaet for alvor cementeret sin plads på den danske designscene. Stilen er klassisk, nordisk minimalisme med et tvist, inspireret af 50’ernes og 60’ernes bløde former.

Møbler og interiør fra Hay er kendetegnet ved kølige, afdæmpede farver, ofte med en sprælsk detalje, som passer helt perfekt til det danske humør, og som liver op i sommerindretningen.

I den nyeste kollektion er formerne blevet mere enkle og firkantede, og udtrykket i opbevaringsløsningerne vækker minder om by Lassens Frame- og Kubus-serier. Hvis du er til det minimalistiske og enkle look, er dette lige kollektionen for dig.

Less is more

Selvom det kan være fristende at skifte hele indretningen ud, kan du ofte opnå en stor effekt ved at ændre et par detaljer. Brug for eksempel et Don’t Leave Me-bord til at give kant i sofahjørnet, og sæt en lækker pude i samme nuance i sofaen for at skabe sammenhæng i rummet.

Synes du til gengæld, at stuen mangler lidt liv, så brug et Pinocchio-tæppe som blikfang midt i rummet. Det skaber en stor effekt og tiltrækker øjets opmærksomhed uden at fylde for meget. Når du har et Pinocchio-tæppe i rummet, skal du dog være opmærksom på ikke at bruge for mange andre farver, så udtrykket bliver rodet.

Som altid gælder det dog, at du skal gøre lige det, du har lyst til – det flotteste hjem er det, der afspejler din personlighed.