Mange vil gerne holde ferie miljøvenligt

0
47

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Man kommer nok ikke uden om, at miljøet fylder rigtig meget i mediebilledet og ikke mindst i vores bevidsthed. Vores klode er presset og moder jord kæmper en hård kamp mod CO2 udledning, fossile brændstoffer, fældning af store skovarealer og meget meget andet. Der er mange, der har en holdning til dette, og der er rigtig mange, der gerne vil gøre en forskel. Vi ser mange huse med solcellerne på tagene, mange garager hvor der holder elbiler frem for store dieselslugere. Vi ser også, at der er mange der vælger kødet fra eller skærer ned på det, fordi produktionen af kød også mere forurenende end produktionen af grøntsager.

Et andet sted hvor mange også er begyndt at være mere opmærksomme, er når det kommer til vores rejsevaner. At flyve er som de fleste nok er klar over ikke godt for miljøet og at rejse sydpå en gang eller to om året (når vi ellers må det), sætter et kæmpe aftryk på klimaet. Der er derfor også mange, der har en holdning til dette og kigger på andre muligheder, når der kommer til at rejse og holde ferie.

En af de ting som vi har set hitte i de senere år, er at holde ferie i Danmark og at nyde den danske natur. Man kan tage på vandreture, enten selv, eller arrangeret af andre (læs mere om det her). At gå rundt i naturen kan er naturligvis en utrolig miljøvenlig og CO2 neutral måde at holde ferie. Vandreture i Danmark har især vundet frem under corona hvor rejser ikke har været mulige, samtidig med at mange er begyndt at gå som deres motion, hvilket har givet blod på tanden for at nyde Danmark helt tæt på.

En anden ting der har vundet frem, er cykelferier, hvor man pakker cyklen og cykler rundt mellem overnatningsstederne. Hvis man vælger at overnatte i shelters eller telt, kan det næsten ikke blive bedre for miljøet. I takt med at der er kommet flere og flere elcyklerne i de danske hjem, er denne ferieform hjulpet lidt på vej. Man behøver nemlig ikke længere være i super form for at kunne tage på cykelferie. Dog skal man sikre sig, at der er opladningsmuligheder undervejs, ellers kan det blive en tung omgang.