Legetøj skal ikke længere bare fornøje

0
655

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Legetøj skal ikke bare bringe sjov og glæde. Børnene skal også lære af at bruge det. Samtidig med at de har det sjovt. Der findes forskelligt legetøj, og noget er eksempelvis designet til at hjælpe børn med at blive mere udviklede motorisk.

En webshop som Boernibalance.dk har specialiseret sig i at sælge legetøj til børn, der hjælper dem med at finpudse motorikken. Det kan gøres på mange måder og med legetøj i mange forskellige versioner; fra løbecyklen til hoppedyret.

Motorikken er vigtig

Det er vigtigt, at barnet får lov til at bevæge sig. Det er nemlig en vigtig forudsætning for, at barnet udvikler sig. Den gode motorik er nemlig det, der danner grundlag for barnets udvikling senere i livet.

Når barnet leger, lærer det. Især hvis det legetøj, barnet leger med, er noget, der er designet til at hjælpe motorikken på vej. Legetøjet skal altså tages alvorligt.

Legetøj skal ikke bare fornøje og underholde. Det skal hjælpe barnet til at blive klogere ved at stimulere sanserne, motorikken, balanceevnen, kreativiteten, fantasien, sproget og de sociale kompetencer.

Der er kommet mere fokus på motorisk legetøj

Generelt er der kommer mere fokus på motorisk legetøj, end der var før i tiden. Førhen har det været populært med elektronisk plastiklegetøj. Legetøj, der ikke på samme måde stimulerer den kreative sans, som et mere simpelt stykke legetøj.

Der er altså ingen tvivl om, at legetøj, der ikke er så avanceret, er bedre for børnene. Hvis ikke motorikken trænes, allerede fra barnets første leveår. Er barnets motorik ikke trænet ordentligt, vil barnet ikke have de samme forudsætninger i eksempelvis at kunne deltage i leg med de andre børn.

Der er altså ikke nogen tvivl om, at børn har godt af motorisk legetøj. Derfor anbefaler vi, at du tænker på det, inden du næste gang skal købe legetøj til ungerne.