Leasing af bil: Her er 3 ting, du skal vide, inden du leaser

0
485

Går du med tanken om at lease din næste bil? Leasing af bil til private er blevet meget populært, netop fordi det er en fleksibel løsning, der lader dig lease biler efter behov. Der er dog en række ting, du skal være opmærksom på, inden du leaser din næste bil. I denne guide kan du læse mere om fordelene ved privatleasing, og hvad du især skal være opmærksom på, hvis du vil undgå en høj ekstraregning.

Slut med uforudsete udgifter

Vælger du at lease din næste bil, så kan du se frem til at få samlet dine biludgifter og dermed få langt bedre overblik over din økonomi. Som regel er alt inkluderet ved privatleasing, herunder månedlig ydelse, forsikring, service og reparationer, hvilket gør det langt nemmere for dig at holde styr på økonomien. Er du træt af uforudsete bilregninger, så er en leasingaftale et oplagt valg.

Du skal kende dit kørselsbehov

Hvis du vil lease en bil, så kræver det, at du kender dit kørselsbehov godt. I kontrakten til leasingaftalen skal der nemlig stå hvor mange kilometer, du regner med at køre i leasingperioden. I tilfælde af, at du kører mere, end det aftalte, så kan det koste dig lige fra 0,6 kroner til over 2 kroner per kilometer. Det kan altså hurtigt blive til en dyr fornøjelse, hvis dit kørselsbehov er meget varieret.

Hvornår kan det betale sig?

Der er mange faktorer, der spiller ind, når du skal vurdere, hvorvidt det kan betale sig for dig at lease en bil. Du skal især være opmærksom på følgende:

  • Hvor lang tid skal du have bilen? Er det 3 år eller derunder, så kan det godt betale sig. Leasing er nemlig en god løsning, hvis du ønsker at skifte bilen ud regelmæssigt.

  • Kender du dit kørselsbehov?