Hvordan vedligeholder du din sauna?

0
551

Har du en sauna i tit sommerhus, dit hjem, eller din have, så er det vigtigt med god vedligeholdelse, for at din sauna skal holde så længe som muligt.

Hos FlotteBade kan du finde alt du behøver for at opnå den helt rigtige saunaglæde.

Vedligeholdelse af saunaovn

Saunaovnen tørres af med en fugtig klud med sæbevand. Det kan være en god idé at tage stenene bort og rengøre der hvor de ligger, da der kan drysse lidt snavs fra stenene. Lige som stenene udskiftes, typisk hver 5-7 år i private hjem. Stenene revner med tiden, efter de mange opvarminger og tepmeratursvingninger.

Lang levetid til din saunabænk

En saunabænk, er behandlet med olie, som gør den modstandsdygtig mod snavs og fugt. Den høje varme i en sauna gør det nødvendigt, men jævne mellemrum, give nu saunaolie til bænken. Brug kun olie, som er beregnet til sauna, da det kan være vanskeligt at vide, hvordan andre olietyper reagere i saunaens noget specielle miljø.

Sider og lofter man behandles med olie, eller specielle saunamalinger.

Er det nødvenigt for dig at slibe bænke og vægge, så er en grundig afdækning af saunaovnen meget vigtigt, så der ikke er samlet slibestøv i den, næste gang du tænder for den.

Gode råd til brug af sauna

Det er vigtigt at holde en god hygiejne omkring din sauna, for at forhindre spredning af, samt opbygning af bakterie vækst. Derfor er det vigtigt at du altid går i bad, og vasker dig grundigt, inden du går i sauna.

Ugentlig rengøring af din sauna, er ligeledes vigtig. Undgå kemikalier i din sauna, og rengør med evt. med eddike, som er et naturligt produkt. Skrub bænke med en børste og skyl, når du er færdig. Skyl ikke selve ovnen med vand, da det kan beskadige elektronikken. Husk grundig udluftning i din sauna, efter hver rengøring. Skimmel og mug, fjernes omgående, så snart du opdager det.