Hvad gør man, når man mister én man har kær?

0
286

Der kommer desværre et tidspunkt, hvor man mister en person, man har tæt på livet – og måske er det endda en person, man er så tæt på, så kan skal arrangere begravelsen eller bisættelsen og tage hånd om alt andet i forbindelse med dødsfaldet, som f.eks. anmelde dødsfaldet, kontakte banken, sælge eller overdrage dødsboet og meget mere. Det kan være meget svært og ligefrem virke uoverskueligt – specielt når man sidder midt i sorgen.

Der er dog én ting, man kan gøre for at gøre det hele lidt lettere – selvom det selvfølgelig ikke altid bliver helt let at miste en person, man har kær. Løsningen kan være at alliere sig med en dygtig bedemand, som f.eks. denne bedemand i Give.

En bedemand kan være en god støtte i sorgens tid. En bedemand er dog ikke en gratis service, du får tilbud i forbindelse med et dødsfald. Det er en professionel ydelse, som du skal betale for – men det er i langt de fleste tilfælde alle pengene værd.

Bedemanden har mange års erfaring med og kendskab til både myndigheder samt andre aktører, som man koordinere forskellige ting med i forbindelse med dødsfaldet og begravelsen. Det kan f.eks., når dødsfaldet skal indberettes til myndigheder og andre, når der skal tales med banken om afdødes midler, når der skal tales med skifteretten angående dødsboet og meget mere. Du kan få hjælp, råd og vejledning til alle skridt i processen, så du kommer så nemt og smertefrit igennem det som overhovedet muligt.

Bedemanden kan selvfølgelig også hjælpe med selve planlægningen af begravelsen. Bedemanden kan f.eks. arrangere møde med præst og kirke og hjælpe med at klargøre alting til begravelsen. Man skal bl.a. tale med præsten, fordi der naturligvis skal holdes en tale ved mindehøjtideligheden, ligesom der skal udvælges sange og salmer, som siger noget om den afdøde.

Bedemanden kan også hjælpe med at få arrangeret alle detaljer i forbindelse med et dødsfald. Det omfatter bl.a. gravsten, blomsterbuketter, dødsannoncer samt takkeannoncer efter begravelsen og meget mere.

Sidst men ikke mindst kan bedemanden selvfølgelig også hjælpe til, hvis der skal søges om begravelseshjælp eller andre tilskud til at dække omkostningerne ved begravelsen.