Hjemmetræning vinder igen frem

0
756

I fredags meldte Mette Frederiksen ud, at der resten af året kommer til at være masser af restriktioner. To af de mest omfattende ting er, at vi nu ikke længere må være med en 10 personer samlet mod tidligere 50. Den anden ting er de stærkt omdiskuterede mundbind, som nærmest skal bæres alle offentlige steder. Et af de steder hvor mange har svært ved at forstå forbuddet er i fitnesscentre. Her gælder det nemlig, at man skal have mundbind på, fra går ind af døren og til man er klædt om. De skal altså ikke bæres når man går mellem maskiner og træningsstationer, ligesom man kender det fra restauranter, hvor man skal have det på, lig så snart man står op.

Der er mange der i diverse Facebooktråde og alverdens kommentarspor, har meldt ud, at de ikke er trygge ved dette, og at de ikke mener, der bliver passet nok på. Det har også fået mange til at sige, at de hellere vil træne hjemme, end at være i et center, hvor de risikerer at blive smittet. Netop hjemmetræning blev uhyre populært i starten af året, da corona havde sig indtog og centrene lukkede. Der er altså mange der har prøvet det tidligere, og nu vil vende tilbage til dig, indtil de igen føler at rammerne for træning er sikre nok til være i centre igen.

Men hvad skal man egentlig bruge for at komme igang med hjemmetræning. Det har vi taget et lille kig på her, så du kan hoppe med på bølgen.

En af de ting du i hvert fald bør investere i er håndvægte. Med håndvægte kan du træne de fleste af kroppens muskler med forskellige øvelser. Et rigtig god råd er, at hvis du investere i vægte af jern eller med jernskiver, så køb noget der beskytter gulvet. Man kommer let til at sætte dem lidt hårdere ned end man tror, og så kommer der hurtigt mærker og ridser i gulvet. Du kan købe et fitnessgulv som dette, eller du kan bruge en yogamåtte.

En anden ting du med fordel kan investere i er træningselastikker, hvilket på samme måde som håndvægte gør det muligt at træne store dele af kroppen. Som cardio eller motion er det letteste naturligvis at løbe eller cykle en tur. Alternativt findes der tusindvis af træningsvideoer med instruktører på YouTube, hvor du nemt kan få pulsen op foran fjernsynet.