Få råd til at gå til tandlægen

0
203

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Tandlægen er som bekendt ikke en del af vores sundhedssikring i Danmark, og det betyder, at vi i høj grad skal betale for både tandeftersyn og -behandlinger ud af egen lomme. Det er bestemt ikke billigt, specielt ikke, hvis man skal have foretaget større behandlinger som f.eks. at få fjernet visdomstænder. Det bør dog ikke være en undskyldning for at lade være med at gå til tandlægen. Vi har derfor i denne artikel fokus på, hvordan man kan få råd til at tage til tandlægen og holde tænder og tandkød sunde.

Meld dig ind i Danmark

Hvis du gerne vil spare lidt penge på tandlægeregningen, kan det være en god idé at melde dig ind i Sygeforsikring Danmark. Sygeforsikring Danmark er nemlig en sygeforsikring, der giver tilskud til en lang række behandlinger hos tandlægen – hver eneste gang, du går til tandlægen. Du får dog ikke kun tilskud, når du tager til tandlægen. Du får også tilskud til mange andre ting, som f.eks. briller, kontaktlinser, medicin og kiropraktor. Der er altså mange gode grunde til at blive medlem af en sygeforsikring.

Vælg en billig tandlæge

Priserne på de forskellige behandlinger og endda almindelige eftersyn kan variere meget fra tandlæge til tandlæge. Det kan derfor være en god idé at lave lidt research, inden man bestiller tid hos en tandlæge. Langt de fleste tandlæger skilter med priserne på de mest gængse behandlinger på bl.a. deres hjemmeside, så her kan du få et godt indblik i, hvor du kan spare lidt penge. Når der er tale om lidt mere komplicerede behandlinger, kan det godt være, at du skal spørge om en pris hos tandlægen, da prisen kommer an på mange forskellige faktorer. Hvis du dog gerne vil tage til en tandlæge, som generelt er op til 60 % billigere end andre tandlæger, kan du med fordel vælge denne tandlæge i Viborg.

Betal af på din tandlægeregning

Afbetaling lyder ikke ligefrem positivt, men det er ikke nødvendigvis en dårlig idé, når det gælder dine tænder. Det handler bare om at lave en ordning, som du kan overskue i forhold til din økonomi. Lav et overblik over dine indtægter og udgifter (hvis du ikke allerede har et overskueligt budget), så du kan regne ud, hvor meget du kan betale af hver måned. Vær realistisk, så du rent faktisk får betalt dine regninger. Det er meget billigere end at skulle investere i et helt nyt tandsæt senere i livet.