Få din drømmegræsplæne

0
464

Måske ved du det i forvejen, og måske gør du ikke, men i hvert fald er vi lige nu i den perfekte årstid til såning af nye græsfrø til din græsplæne. Det anbefales nemlig enten at gøre dette i foråret eller efteråret, og da vi i skrivende stund er i marts måned, er tiden inde. Derfor bør du gribe chancen nu.

Så græsfrøene nu

Har du i forvejen tænkt dig at så en ny græsplæne, er nu det rette tidspunkt, for det er som nævnt forår og efterår, der er de bedst egnede årstider til det foretagende. Til at så en græsplæne skal du bruge græsfrø. Dem sælger flere forhandlere – find græsfrø her, hvor du desuden kan udvide din viden i forbindelse med, hvilke græsfrø du skal bruge til hvilket formål.

Plej græsplænen

Når du står med en nyligt sået græsplæne, som du muligvis har sået, fordi den gamle var mosbefængt eller lignende, er det vigtigt, at du sørger for at pleje den ordentligt. Dermed opnår du, at din nye græsplæne ikke rammes af samme udfordringer som den gamle. Du vedligeholder din græsplæne ved at gøde den løbende hen over sommerperioden samt slå den jævnligt. Hvis ikke du slår din græsplæne jævnligt, vil der være mere grobund end nødvendigt for ukrudt og mos til at vokse.

Hvis det første forsøg med en ny og fin græsplæne mislykkes, har du atter chancen til efteråret, hvis ikke du vil vente til næste forår.

Udsmyk dit nye græsareal

Har du endelig opnået den pæne græsplæne, som du har drømt længe om, kan du eventuelt udsmykke den med diverse bede, buske, træer osv., hvis du vil have et kontrolleret, men dog også unikt og naturligt, haveudseende.

Du kan, hvis ikke bedene skal vokse ud i selve græsplænen, indhegne dem med sten og derefter lægge et lag jord, som planterne kan gro i.