Dit gulv er et statement

0
1203
Gulv

Gulve er nok noget af de mest usexede, man kan komme i tanker om. De er noget rent funktionelt, som de færreste skænker en tanke, medmindre de knirker eller er grimme. Men der er bestemt grund til at lægge lidt mere mærke til gulv i fremtiden. Det er nemlig blevet mere og mere moderne at tænke gulvet ind i indretningen – og her handler det ikke kun om parketgulv.

Der er nemlig et hav af muligheder, når det kommer til de dyre brædder. Her får du et par af de mest markante:

Malede gulve

Malede gulve har klart sine fordele og ulemper, så du bør overveje det grundigt, før du kaster dig ud i det. Den største fordel er, at malede gulve er et meget kraftigt udtryk, og hvis du for eksempel har hvide vægge, giver gulvet et helt andet udtryk til rummet end det klassiske lyse træ.

Ulempen er, at gulvet kan være lidt sværere at passe, og maler I det hvidt, er slitagen tydeligere. Derfor skal I virkelig overveje, hvad jeres behov er, og om et sart gulv passer til jeres liv.

Derudover bør I altid kontakte en professionel, før I selv maler gulvet. En professionel gulvafslibning sikrer det bedste grundlag for malingen, og hvis I ikke gør forarbejdet ordentligt, bliver resultatet aldrig flot.

Sildeben

Det klassiske sildebensparket er vendt tilbage som en retro-trend, og hvis du er til et klassisk, stilfuldt look, kan du simpelthen ikke komme uden om denne type gulv. Sildeben er et statement, og det vil løfte rummet og få hele din indretning til at virke eksklusiv, luksuriøs og stilfuld.

Kreativt gulv

Hvis du mangler lidt liv i dit hjem, så tænk kreativt og brug gulvet som en udtryksform, der giver en base til din indretning. Lav et fantastisk og farverigt gulv af brædder fra gamle døre, en nytænkende form for terrazzogulv eller noget helt tredje – kun fantasien sætter grænser.