Derfor har valget af byggegrund stor betydning

0
434

Der er mange overvejelser at gøre sig, når man skal finde den perfekte byggegrund. Og det er ikke kun de økonomiske betragtninger, som kommer i spil, men også overvejelser omkring beliggenhed og indflydelse på byggeriets forløb.

Sandt at sige, vil alle gerne have en modnet, billig og godt beliggende grund, men det er desværre sjældent, man kan få alle sine ønsker opfyldt.

Fordele og ulemper ved 3 typer af byggegrunde

Der er stor forskel på de forskellige typer af de mest anvendte byggegrunde, man benytter i Danmark. Der er dog nogle helt essentielle kendetegn, som det er vigtigt at forholde sig til, når man skal bygge. Vi lister de største forskelle her, så du har lidt at tænke over, før du vælger.

Riv ned, byg op

Det er faktisk overraskende populært at købe sig et hus på en grund, blot for at rive det ned og bygge nyt. Ofte afhænger det naturligvis af prisen da de gennemsnitlige husbyggere ikke har råd til at købe et dyrt hus, for så at bygge et helt nyt på stedet. I det tilfælde vil de fleste renovere.

Men! Mange vælger at købe et billigt hus og rive det ned for at bygge nyt, hvis grunden er tiltalende. Det kan den f.eks. være, hvis den har en ideel placering, et sted hvor der ikke udstykkes andre byggegrunde.

Derved får man en ideel placering, men må indstille sig på, at der skal rives ned først, hvilket gør byggeprocessen længere. Husk i den forbindelse, at de rette entreprenørmaskiner kan gøre en kæmpe forskel, som sparer både tid og penge på byggeriet.

NB! Vær opmærksom på at læse kommunens lokalplan og undersøge, om der er det hus du vil købe, kan være fredet, hvilket kan forhindre nedrivningen.

Ikke modnet byggegrund

En ikke modnet byggegrund kan være oplagt, hvis du ønsker at finde en særlig grund, der endnu ikke er gjort til et grundstykke. Sådan et tilfælde vil igen betyde et længere forløb, fordi der først skal lægges el, kloakeres, måske installeres jordvarme og meget mere.

Husk igen at undersøge kommunens lokalplan for at finde et sted, der ikke kan være begrænset.

En modnet byggegrund

Dette er løsningen for de fleste nybyggerier. Her køber man en byggeklar grund, hvor der er lagt kloak, tilkoblet vand og el samt alt øvrigt. Man kan derfor hurtigt starte sit nybyg, men må være indstillet på, at der efterfølgende f.eks. kan gå længere tid med at etablere en have. Medmindre man tilkøber at få ordnet denne del, hvilket kan blive lidt dyrt, hvis et byggefirma skal klare opgaven.