Derfor er løb så populært

0
183

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

At det er sundt at være i god form, kommer nok ikke bag på særlig mange. Det kommer nok heller ikke bag på mange, at det er sundt at løbe, da det bruge er en god måde at forbrænde kalorier og at komme i form. Der findes mange former for motion, men løb er i langt de fleste tilfælde den letteste at komme i gang med.

5 gode grunde til at løb er så populært

  1. Det er nemt at komme i gang og kræver ikke meget andet end et par fornuftige løbesko og noget løbetøj. Du kan altid opgradere dette til bedre kvalitet i takt med at det begynder at betyde noget for dine tider.
  2. Det er tæt på hvor du bor. Du skal ikke først hen til et træningscenter, en cykelbane eller en hal. Du skal bare uden for døren, spænde skoene og så af sted
  3. Det er effektivt. Løb er en af de motionsformer, hvor man forbrænder mest, og hvor man kommer hurtigst i form.
  4. Løb er sundt. En god kondition og en god form er sundt for kroppen, det sænker kolesteroltallet, dine knogler bliver stærkere, da det er vægtbærende træning
  5. Løb styrker hjertet. At løbe styrker både lunger og hjerte.

Der er med andre ord rigtig mange gode grunde til at komme i gang med at løbe. Det kan dog også være svært at komme i gang. I sær hvis man er i lidt dårlig form, for det tager lidt tid inden resultaterne begynder at komme, og man kan være fristet til at give op.

Her er 3 tips til hvordan du fastholder – når du først er begyndt at løbe

  1. Lav en playliste på spotify eller lignende der varer i eksempelvis i 30 minutter. Du kan let følge med i, hvor meget længere du begynder at kunne løbe på den givne periode.
  2. Brug apps som Endomondo til at tracke din tid, kan du følge med i din udvikling, motiverer det dig.
  3. Vælg nye ruter ofte. Det kan hurtigt blive trivielt og kedeligt, hvis du løber den samme rute hver gang. Selvom det på den måde er lettere at holde øje med udviklingen. Hvis du varierer dine ruter, er der mere udveskling.

Er du seriøs – så køb et løbeur

Det kan være en rigtig god ide, at købe et løbeur, hvis du er seriøs omkring din løb, da dette giver mere nøjagtige resultater. De findes i mange forskellige kvaliteter og ikke mindst prisklasser.