De store designere

0
1226

Mange store designere er ikke blandt os længere som mennesker, men deres designs bliver ofte ført videre, så de stadig lever igennem dem. Senest har hele verden mistet Karl Lagerfeld. Manden der både har arbejdet for Chloé, Balmain, Fendi og senest i spidsen for Chanel. Derudover med sit eget brand ved siden af. Han er en af dem, som der vil blive husket i årtier frem – specielt i modebranchen selvfølgelig.

Amerikanske Charles og Ray Eames

Ægteparret Charles og Ray Eames er også nogle af de navne, som stadigvæk giver genlyd. Selvom de begge er gået bort for mange år siden, så sælges deres designs stadigvæk i bedste stil. Det er designs, som er tidløse og som mange kan genkende. Ægteparret designede til andre virksomheder, heriblandt Vitra hvor de designede de klassiske Eames Lounge Chair, som stadig kan købes i dag. Det er en af verdens mest komfortable lænestole og med et genkendeligt design. Du kan stadigvæk købe stolen her.

Danske Arne Jacobsen

En anden designer som også har sørget for sit navn, er danske Arne Jacobsen. Han er i dag kendt i hele verden for sine stole Ægget, Svanen, Myren og Syveren. I dag kan møblerne stadig købes til meget høje priser, hvilket har givet en stor efterspørgsel på stolene som second-hand. Det betyder, at der er mange butikker i især København, som sælger stolene brugt. Det er altså ikke blot privatpersoner, som sælger deres stole, men der er et helt marked for brugt designer møbler.

Tidens tendenser i dag viser altså, at de gamle designklassikere stadig spiller en stor rolle især i danskernes hjem. Her blandes dansk og udenlandsk design med billigere møbler og interiør fra Ikea, Søstrene Grene osv. Mange danske hjem er altså typisk et miks af dyre designer møbler og billigt masseproduceret interiør.

DEL
Tidligere artikelPopulære højtider
Næste artikelKørekort som ung