Kørekort som ung

0
655

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

I dag er der en klar tendens til, at unge vælger at tage kørekort, så snart de kan komme til det. Det kan også ses på det pres, som køreskolerne oplevede, da man pludselig kunne få lov til at tage kørekort som 17-årig. Pludselig blev efterspørgslen efter kørekort lige øget med en hel årgang. I 2017 startede der nemlig en 3-årig forsøgsordning, som betyder, at man som 17-årig kan tage kørekort og derefter køre bil sammen med en erfaren bilist som ledsager indtil man fylder 18 år.

Sikrer vores trafik

Den nye forsøgsordning er lavet til at give de unge mennesker træning i at køre bil inden de sidder i bilen alene. Når de har en erfaren bilist med, så kan de få hjælp og gode råd undervejs, hvilket i sidste ende skal hjælpe dem til at blive bedre bilister. Det er nemlig først, når de er 18 år, at de må køre alene. Der er selvfølgelig en række krav, som både den 17-årige samt ledsageren skal opfylde for at må køre sammen.

Valg af køreskole

Hvis du er tæt på de 17 år, så kan det være, at du skal til at overveje, hvilken køreskole du vil gøre brug af. Du kan nemlig allerede starte, når du er 16 år og 9 måneder. Du skal dog sikre dig, at begge dine forældre vil give dig tilladelse til at køre bil som 17-årig. Du skal nemlig bruge en underskrift herpå.

Dernæst skal du vælge køreskole. Det kan være en jungle at finde rundt i, så derfor kan det være smart at lytte efter andres anbefalinger. Du kan eksempelvis få kørekort til bil hos Stjernqvist. De er en køreskole, som har mange års erfaring i at uddanne nye bilister. Du kan læse mere om kørekort til bil hos Stjernqvist lige her.

DEL
Tidligere artikelDe store designere
Næste artikelEn kompleks situation