Ægløsningstests bliver brugt flittigt

0
937

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Flere og flere danske kvinder benytter sig af ægløsningstest i forbindelse med, at de forsøger at blive gravide. Med en ægløsningstest kan de nemlig holde øje med, hvornår de er mest frugtbare og dermed har størst sandsynlighed for at blive gravid. Her kan du blive lidt klogere på, hvorfor mange vælger at bruge en ægløsningstest.

Hvordan virker en ægløsningstest?

En ægløsningstest måler koncentrationen af det luteiniserende hormon LH i kvindens urin, hvorfor testen også nogle gange kaldes en LH-test. Koncentrationen af LH stiger for en kort stund omkring 24-36 timer før en ægløsning. Hvis ægløsningstesten er positiv, betyder det altså, at kvinden har størst sandsynlighed for at blive gravid i de efterfølgende 2-3 dage.

Derfor er ægløsningstesten nyttig

Ægløsningstesten hjælper med at lære kroppens cyklus bedre at kende. Længden af en cyklus varierer nemlig fra kvinde til kvinde og varer typisk mellem 21 og 35 dage. Med en ægløsningstest kan man således finde ud af, præcis hvornår ægløsningen finder sted, og dermed hvornår man har størst sandsynlighed for at blive befrugtet. I mange tilfælde optimerer ægløsningstests processen, og det kræver ikke mange forsøg at blive gravid. Også par, der har prøvet længe uden held, forsøger sig med ægløsningstests, netop for at være mere bevidst om cyklussen.

Vær opmærksom

Hvis du overveje at benytte dig af ægløsningstest for at lære din egen cyklus at kende og finde ud af, hvornår du er mest frugtbar, er der dog et par ting, du skal være opmærksom på. Det er vigtigt at tage testen på samme tidspunkt hver dag, da der ikke må gå mere end 24 timer mellem hver test. Går der over 24 timer, kan du risikere at gå glip af en positiv test, da koncentrationen af LH kun stiger kortvarigt. Hvornår på døgnet, du skal tage testen, kan være forskellig alt afhængigt hvilket mærke du bruger. Det bedste, du kan gøre, er derfor at følge anvisningerne på pakken nøje.