Vi vil have bæredygtige huse med solceller og jordvarme

0
1620

Miljøet har heldigvis aldrig haft højere prioritet end det har i dag. Dette gælder både fra regeringens side, virksomheders side og fra de privates side. Og vi gør da også rigtig meget for at passe på miljøet og vores pengepung. Vi køber hårde hvidevare med det bedst mulige energimærke, vi sorterer vores affald og vi vælger at få vores strøm fra vedvarende energikilder. Især sidstnævnte kan have en stor effekt, og er allerede noget man kan tage stilling til, når man køber sit hus. Fordi der er så mange muligheder for at få energi til hjem, og mange af dem er gode for miljøet. Så det gælder bare om af finde den løsning der passer en bedst. Læs mere her hos Bernt Nielsen der bygger typehuse.

Solceller

Solen er en ressource som er utrolig anvendelig for os mennesker, og her taler jeg ikke kun om, at vi bliver brune om sommeren men også solenergi. Ved hjælp af den fotoelektriske effekt omsætter solcellerne solens varme direkte til elektricitet. Med solceller vælger man selv hvor mange kvadratmeter, man vil have, og om man vil supplere med en anden energikilde.

Jordvarme

Selvom der er tale om jordvarme, er det faktisk igen solens varme som vi udnytter. Fordi når solen skinner lagres der en masse varme i jordens øverste lag. Denne varme som der er at finde i jorden transporteres via frostsikker væske igennem en slange ind i en varmepumpe. I varmpumpen bliver varmen så høj, at den kan bruges til at opvarme radiatorer og gulve. Jordvarme fungerer bedst til gulvvarme, da varmepumpen er bedst til systemer som ikke behøver en så høj fremløbstemperatur.

En kombination

Nogen gange er det ikke helt nok at nøjes med en af mulighederne, hvis man vil holde sit hus varmt, uden brug af el – fra elværket. Derfor kan med fordel benytte flere forskellige miljøvenlige energikilder. Så sikrer man sig, at man udnytter flest mulige at naturens egne ressourcer.