Vejen til at blive forsvarsadvokat – sådan gør du!

0
144

Går du rundt med en drøm i maven om at blive forsvarsadvokat? Så er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere på, hvilke overvejelser du skal gøre dig. Du vil ydermere blive præsenteret for, hvordan drømmen kan blive til virkelighed.

Et stort valg kræver betænkningstid

Det er helt naturligt at tænke meget over tingene, når man skal vælge sin uddannelse. Ens uddannelse kan trods alt være det, der definerer, hvad skal man bruge store del af sit liv på. Derfor er det vigtigt, at du har gennemtænkt, at du ønsker at blive forsvarsadvokat.

Hvis du allerede ved, at du ønsker at blive forsvarsadvokat, er du sikkert også indforstået med, at det er en krævende uddannelse og efterfølgende et krævende erhverv. Dog er det vigtigt at pointere, at hvis man nyder at befærde sig i en verden af jura, bliver de krævende forhold overskygget af glæden ved at beskæftige sig med det, du drømmer om.

Hvordan bliver jeg forsvarsadvokat?

Som der bliver nævnt i det ovenstående afsnit, så er det en krævende rejse at blive forsvarsadvokat. Det kræver først og fremmest, at man har viljen og motivationen. Vejen til at blive forsvarsadvokat består yderligere af de tre nedenstående faser:

  • En kandidat i jura

  • En læreplads i tre år

  • En gennemførelse af den afsluttende eksamen

Den første fase på vejen til at blive forsvarsadvokat er, at du skal have en kandidat i jura på et af landets universiteter. Den næste fase er, at du skal finde en læreplads og arbejde med jura i minimum tre år. Det kan både være i et advokatfirma, eller en stilling hvor du arbejder sammen med domstolene. Den sidste fase er, at du skal bestå den afsluttende eksamen. Når du har bestået denne sidste eksamen, er du uddannet forsvarsadvokat.