Undgå at sætte andre i ubehagelige situationer med en fremtidsfuldmagt

0
257

Ingen af os kender desværre fremtiden, og både sygdom og ulykke kan ramme, både i dag og i morgen.
Men heldigvis lever de fleste af os til vi er gamle og skal herfra på en naturlig måde.
Uanset hvad så er en fremtidsfuldmagt dog altid en god ide, da den sikrer dine pårørende mod at stå i en ubehagelig situation, og den sikrer dig selv, så du stadig ved hvem der har fuldmagt. Læs mere om fremtidsfuldmagter her.

Hvem kan hjælpe hvis du bliver syg

Har du styr på hvem der kan hjælpe dig hvis du bliver alvorligt syg og f.eks. rammes af demens?
Vi har de sidste par år set utroligt mange sørgelige sager hvor døtre og sønner står magtesløse når deres forældre handler til skade for sig selv og for deres økonomi, uden de har mulighed for at gribe ind.
Med en fremtidsfuldmagt kan du give en betroet person muligheden for at bestemme over hvornår du skal indlægges, vælge et plejehjem til dig, sælge din bolig, og hjælpe dig med at betale dine regninger osv.

Det giver et overblik, og personen ved også på forhånd hvad du ønsker samt hvordan han eller hun må handle på dine vegne.

Hvad er alternativet til en fremtidsfuldmagt?

Hvis ikke du får lavet en fremtidsfuldmagt, men du og dine pårørende pludselig befinder sig i en slem situation, så vil der skulle køres en sag på det, og herefter vil du få en såkaldt beskikket værge der kan disponere over dig og dine midler.
Sagsforløbet kan desværre være uhensigtsmæssigt langt, og det kan være svært at være pårørende i ventetiden, og ikke mindst at være dig.

Det ses dog desværre ofte at folk ikke har fået lavet en fremtidsfuldmagt, fordi vi jo håber og tror på at vi er sunde og raske til det sidste, og hvis ikke så tror mange af os at systemet automatisk tager over, hvilket desværre ikke er sandheden.

Ingen undskyldninger

Det tager ikke ret lang tid at få lavet en fremtidsfuldmagt, nærmere betegnet kan det faktisk gøres på et par minutter online + en tur i byretten på maksimalt en halv time.
Prisen er faktisk heller ikke nogen undskyldning, for en fremtidsfuldmagt kan laves for et par hundrede kroner + tinglysningsafgiften som er på 300 kroner.
Så der er faktisk ikke nogen undskyldninger for ikke at gøre livet for dig og dine pårørende betydeligt mere sikkert mod en uventet situation.