Sundhed – Tag pulsen med et Apple watch

0
126

Vi alle vil nok på sin vis gerne være sunde. Sundhed kommer i mange former. Der findes fysisk sundhed og psykisk sundhed. I denne artikel tager vi dig igennem, hvordan du kan opnå en sund livsstil, så du kan have et liv med glæde og kvalitet.

God fysisk form er nøglen til et sundt sind

Når du dyrker motion, udledes endorfiner og dopamin rundt i hjernen, hvilket giver følelsen af lykke. At dyrke motion behøver slet ikke at være en pine. Der findes mange underholdende måder at dyrke motion på. Tag eksempelvis en rotur eller en god tur i skoven på en mountainbike. Jo bedre form du bliver, jo lavere vil din puls faktisk være. De nyeste Apple watches måler pulsen, hvor du nemt kan se din positive udvikling fra gang til gang, når du dyrker motion.

Det kan være en god motivationsfaktor at tage en med under armen, når du skal ud og røre dig. Det gør det hele lidt sjovere og underholdende at have nogen med som man kan konkurrere lidt med. Samtidig gør du ikke kun noget godt for dig selv, men også en anden, der har lige så meget gavn af initiativet som du selv har.

Hvis du har nogle mål med din træning, så skriv gerne dine mål ned. Derfra kan du lave nogle delmål, som gør din mål lettere at nå. Det er vigtigt, at du ikke gaber over en for stor en mundfuld. Det kan nemlig sagtens være, at du brænder ud og måske endda giver op på at nå dine mål.

Glem ikke styrketræningen

Det er selvfølgelig vigtigt at være i god fysisk form, men det er også vigtigt med noget styrketræning. Styrketræning giver dig endnu mere overskud, og mange de dagligdagsopgaver, vil også begynde at blive lettere, fordi du bliver stærkere. Hvis du har tid til at kombinere lidt motion med styrketræning, vil din krop takke dig. Samtidig forebygger du også din krop fra at blive gammel før tid. Se gerne på de ældre mennesker, der dyrker motion. Der er en grund til at de kan holde sig så godt. De har med stor sandsynlighed brugt en hel del tid på at holde sig i form. Det er aldrig for sent at gøre en forskel for dig selv.

Det kan nogle gange godt være en udfordring at komme i gang, hvis man hører til de dovne. Derfor vil det være allerbedst, hvis du kan begynde at træne med nogen. Det er på samme tid også meget sjovere og mere underholdende. Du vil hurtigt mærke fremskridt når du træner, så det er bare om at komme godt i gang. Et sidste råd vi gerne vil give dig med på vejen er, at du ikke må blive overkåd i forhold til styrketræning. Du kan nemlig hurtig få skader, hvis du løfter over evne eller løfter forkert. Derfor skal er det en god idé at undersøge, hvilke øvelser du skal lave, inden du tager en tur i fitnesscentret.

Tak til hjemmeside-guiden.dk og lykkeliglivsstil.dk for denne artikel.