Slip af med tørre øjne og få dit gode syn tilbage

0
440

Tørre øjne rammer mange danskere, faktisk rammes omkring hver tredje dansker af dette fænomen. Det kan opstå af mange årsager, men uanset hvad grunden måtte være, er konsekvensen af det gener i dagligdagen. Heldigvis er tørre øjne ikke nødvendigvis en kronisk lidelse, og der er mange ting som du kan gøre for at bekæmpe det. Har du problemer med tørre øjne, så er der hjælp at hente her.

Årsager til tørre øjne

I takt med at du bliver ældre, kan dine krops evne til at producere væske formindskes. Det er dårlige nyheder for dine øjne, som kræver et lag af fugt for at kunne se klart og mindske irritation. Allergi kan også føre til tørre øjne, ligesom en række sygdomme som diabetes og visse gigtsygdomme også påvirker væskebalancen i dine øjne. Livsstilsvaner kan også spille ind. Stort skærmforbrug kan tørre øjnene ud og skabe irritation. Kontaktlinser kan også være en synder. Linser ligger i en saltlage, så de holder sig fugtige mens du går med dem. Nogle har dog brug for ekstra fugtige kontaktlinser.

Hvordan slipper du af med tørre øjne

Der er mange ting, som du kan gøre for at mindske effekterne af tørre øjne. Kosten kan spille en rolle, så husk at spise sund mad og drik nok vand, så din krop kan generere både fugt og olie til dine øjne. Mindsk dit skærmforbrug og undersøg om dine kontaktlinser er de rigtige for dig, eller om du bør skifte til nogle fugtigere. Mange kan også have gavn af at bruge en varmemaske med efterfølgende øjenmassage. Denne metode hjælper din krop med at rense tilstoppede tårekanaler, hvilket kan skrue op for tilførslen af både væske og olie til dine tørre øjne. På den måde kan du få både bedre syn og færre gener som følge af tørre øjne.