Skanderborg – en by i vækst

0
435

Skanderborg er indrammet af idylliske naturopgivelser med dets store skovarealer, som er indbydende til en spadser tur, løbetur eller en tur på cyklen. Byens centrum er Skanderborg sø som den kredser rundt om, hvor man, fra den lille havn, kan ligge båd til eller sejle fra. Ved at flytte til Skanderborg får du en by, der de seneste år har markeret sig mere på landkortet og i den grad er en by i vækst. Det ses blandt andet på de mange nye boligopførelser og shopping center. Lille Nyhavn er et projekt hvor idéen er at bygge ned til søen, ikke kun for at skabe lejligheder med fantastisk udsigt udover søen, men også for at kreere fælles arealer som alle kan benytte sig af og nyde vandet. Projektet blev påbegyndt i juni 2021 og kommer til at indebære 72 nye lejligheder, som forventes færdigt i sommeren 2024.

Byen for enhver

Skanderborg er en by for alle og det koncept ligger der ikke noget nyt i, da Skanderborg Festival siden dets start i 1980 har været samlingspunktet og fælles nævner for alle slags mennesker. Her er plads til alle; byen omfavner både ældre, den nybagte børnefamilie eller teenageren og det er derfor en by med diversitet.

Det at flytte til Skanderborg giver en masse muligheder. De mange daginstitutioner, folkeskoler og plejehjem gør byen attraktiv for enhver. Derudover indeholder Skanderborg også Campus beliggende i Højvangen, Skanderborg Øst, hvor gymnasiet, handelsskolen, HF og HTX ligger samlet.

Dejlig nemt at komme rundt

Ved at flytte til Skanderborg får man en by med masser af liv, men samtidig tryghed. Uanset hvor man bosætter sig i Skanderborg er der mange stisystemer, hvilket gør det dejligt nemt at komme rundt på cykel eller gåben. Dette er især rart for børnefamilier når de skal hente og bringe i daginstitution eller når barnet selv kan cykle i skole. Derudover er der aldrig langt til handlemuligheder i byen. Togstationen i byen gør det også nemt at rejse til andre byer og det tager kun et kvarter at komme til Aarhus C. Skanderborg er dermed også attraktiv for pendleren.