Sådan undgår du at få slidgigt

0
207

Slidgigt er i Danmark den mest udbredte form for gigt, og det giver mange besvær i deres hverdag. Det kan både føre til gangbesvær, ledsmerter og stive led. Det er derfor en god ide at ære opmærksom på, hvad man faktisk kan gøre, for at undgå slidgigt – det kan du finde ud af mere om ved at læse videre her.

Undgå belastning fra arbejde eller sport

Der er forskellige ting, der kan føre til, at man udvikler slidgigt. En af dem er overanstrengelse af kroppen i form af belastning fra hårdt arbejde. Dette er nemlig en af de ting, som kan spille en rolle, når man udvikler slidgigt i kroppen. Hvis du mangler behandling til din slidgigt, kan du finde Slidgigt behandling i Ballerup her.

Udover belastning af hårdt arbejde, kan det også være en anden form for belastning, der resulterer i slidgigt – nemlig overanstrengelse i forbindelse med sport. Hvis man udøver meget sport, og samtidig glemmer at passe på sin krop, kan det altså være noget, som i sidste ende også fører til, at man udvikler slidgigt. For at undgå slidgigt er begge disse ting altså noget, som du skal huske på.

Svær overvægtig kan også være en årsag til slidgigt

Der er også andre ting end anstrengelse af kroppen, som kan føre til slidgigt – nemlig overvægt. Dette er noget, som du derfor kan gøre noget ved, hvis du gerne vil undgå slidgigt. Selvom det kan være en svær kamp, kan du gennem en sundkost og regelmæssig motion nedsætte vægten, og dermed også risikoen for at få slidgigt.

Faktisk kan det også være en stor hjælp med generel motion i hverdagen, for at undgå slidgigt – på den måde vil du nemlig forstærke dine muskler og led. Det er dog vigtigt, at du ikke træner alt for hårdt og for meget.

DEL
Tidligere artikel
Næste artikelHvilke services har en elbil brug for?