Sådan holder du haven velplejet

0
100

Det er skønt at eje en have, men en have kommer også med en del ansvar. Den skal nemlig holdes pæn, ellers kan ukrudt og vilde planter hurtigt tage over, og det kan sprede sig til dine naboers haver. Derfor er det vigtigt at holde sin have velplejet, selvom det kan være et drøjt stykke arbejde.

Pluk ukrudtet

Naturen er helt fantastisk, og den danske natur har en stor variation af planteliv. Dog er det ikke alle disse planter, vi har lyst til at have i haven. Det er ukrudt såsom mælkebøtter, tidsler, burresnerre og brændenælder, som kan sprede sig hurtigt og eventuelt gøre ondt at røre ved. De spreder sig nemt fra have til have, og de tager næring fra de planter, du faktisk godt kan lide. Derudover er ukrudt heller ikke særlig pænt; det kan ødelægge det udseende, du prøver at opnå med din have.

Slå græsset

En stor del af haven er græsplæne, og den skal også passes. Når du klipper græsset regelmæssigt, holder du det friskt og grønt, fordi du klipper de slidte og visne spidser. Derudover er det også med til at holde græsset tæt, så mos og ukrudt har sværere ved at vokse i græsplænen. Dog kan det være en hård opgave. Det kan være meget hårdt at slå græsset, fordi plæneklipperen er en meget tung maskine at skubbe rundt, og det bliver kun værre, hvis du har en stor græsplæne. Derfor kan det gavne dig med en robotplæneklipper. Du kan finde den bedste til dig ved at læse om robotplæneklipper test 2021.

Vand planterne

Danmark er et meget regnfuldt land, så det er ofte ikke nødvendigt at vande vores planter, haver og græsplæner. Dog er der alligevel perioder, hvor regnvandet er småt og temperaturen er høj, og i de perioder er det vigtigt at vande planterne. Derudover kan det være, at du har planter under et halvtag eller andre former for læ, hvor regnen ikke når dem. Planter har brug for vand; husk at give dem det.

Pas på dig selv

Det kan være hårdt arbejde at passe sin have, og du skal jo også passe på dig selv. Derfor kan det være en god idé at arbejde en lille smule på haven hver dag, i stedet for at tage en hel dag hvor du slider dig selv ned. Vil du helst have det overstået på én dag, kan du eventuelt samle venner eller familie, så I kan arbejde sammen om det, så du ikke skal gøre det hele selv.

En smuk have

En have er det perfekte sted at slappe af efter en lang og travl arbejdsdag. Dog er det ikke nemt at slappe af, hvis du kan se alle de ting, du skal have gjort i haven. Vedligehold din have, så du altid kan tage en pause og nyde naturens ro.