Osteopat i Esbjerg hjælper dig mod smerter

0
135
osteopat i Esbjerg og omegn

Døjer du med tilbagevendende smerter i ryggen, problemer med nakken, udfordringer med hoften eller noget helt fjerde, men endnu ikke søgt hjælp, har du sandsynligvis blot forlænget helingsprocessen.

For nogle mennesker kan det svært at række ud efter hjælp, fordi man gerne vil kunne klare sine egne problemer – og det forstår vi. Bagsiden af medaljen kan dog være, at det tager endnu længere tid at komme tilbage på toppen, medmindre man har erfaring som behandler.

En dygtig osteopat råder over stor viden inden for behandlinger og kan med stor sandsynlighed hjælpe dig tilbage til en mere smertefri hverdag.

Her på siden kommer vi ind på fire typiske gener, en osteopat i Esbjerg kan hjælpe dig med.

1)  Rygsmerter

Smerter i ryggen kan være så simpelt som ømhed efter fysisk træning til regulære smerter på grund af en overbelastningsskade. Rygsmerter er sågar den mest hyppige årsag til førtidspension for folk under 45 år.

Rygsmerter kan bl.a være følgende:

  • Smerter mellem skulderbladene
  • Smerter i lænden
  • Iskias-smerter
  • Diskusprolaps

Det kan være svært at finde ud af på egen hånd, hvorfor smerterne er opstået, og hvordan de skal behandles. Rygsmerter kan eksempelvis skyldes nakkeproblemer, forkert holdning, problemer med hofte, fod eller knæ og så videre. Her kan en professionel osteopat være brugbar at benytte sig af.

Herunder kan du læse mere om, hvordan en osteopat i Esbjerg kan hjælpe dig:

https://www.aarhusosteopati.dk/osteopat-osteopati-esbjerg.aspx

2)  Nakkesmerter

Nakkesmerter kan være svære at ignorere og kan resultere i sygefravær – nakkesmerter er den mest hyppige årsag til sygefravær i Danmark. Smerter i nakken kan desuden være komplekse og svære at blive klog på uden den rette ekspertise.

Nakkesmerter kan skyldes diskusprolaps, piskesmæld, hold i nakken, stivhed i muskulaturen, slidgigt m.m. En dygtig osteopat kan lokalisere lidelsens omfang og få skabt et trygt og effektivt behandlingsforløb for dig fremadrettet.

3)  Knæproblemer

Ligesom skulderleddet er knæleddet udsat for mange belastninger. Knæleddet er fleksibelt og muliggør blandt andet, at du kan strække og bøje benet, men det er også et område, som udsættes for enorm belastning, hvilket kan resultere i knæproblemer.

Derudover kan knæproblemer også skyldes andre udfordringer i kroppen, du muligvis ikke selv ville opdage. En osteopat kigger på sammenhængen mellem kroppens enkelte dele, hvilket også er fordelagtigt i forbindelse med knæproblemer.

4)  Hofteproblemer og lyskeproblemer

I forbindelse med sport opstår der på daglig basis hofte- eller lyskeskader. Det skyldes, at sport kræver accelerationer, eksplosive bevægelser, flere gentagelser, mange belastninger osv.

Det kan resultere i hofteproblemer:

  • I og omkring de muskler, der fører benet indad
  • I og omkring hofteleddets hoftebøjer
  • I og omkring bugmusklerne, der sidder fast på skambenet
  • I og omkring den øverste del af lårmusklerne

Lyskeproblemer ses typisk i området, hvor indadførerne sidder. Årsagen til smerterne kan skyldes en afklemning af blodforsyningen til indadførerne, låsninger i lændehvirvlerne, eller dårlig mobilitet eller skævhed i bækkenet, som kan resultere i en overbelastning af indadførerne.

Hofte- og lyskeproblemer er ofte forbundet med hinanden, hvorfor det er oplagt at kigge på mere end ét område for at finde frem til en specifik skade. Her tager en dygtig osteopat et bredere kig på kroppen, hvilken også kan være relevant ved disse smerter.