Julen kan være hård for enlige

0
483

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Julen er hjerternes fest, det er her man hygger og er sammen med familien. Der er her man har tid til at være sammen som familie, og bare nyde de gode stunder. Sådan er det for rigtig mange danskere i denne periode, og millioner har en dejlig tid. Der er dog også dem, hvor julen er alt andet end en glædens tid.

For mange enlige, kan julen nemlig være meget hård at komme igennem. Enlige, der ikke selv har valgt at være det, bliver mindet meget om, at de er alene. Hvis man ikke har an familie man er i kontakt med, og ikke nogen at holde jul med, kan det være en utrolig hård tid at komme igennem.

Flere selvmord i perioden

I tiden efter jul og nytår, er der rent faktisk en statistisk stigning i antallet af selvmord og selvmordsforsøg. Højtider, som julen naturligvis er, forstærker nemlig følelser. Det vil for mange sige, at de bliver bekræftet i at de har det godt, og har en god familie. Desværre er der som nævnt også dem der befinder sig i den modsatte grøft.

Her bliver de forstærket i følelsen af at være alene og ensom, og dermed kan det godt gå hen og blive for meget. Det kan også skyldes andre ting som depressioner og lignende, hvor de helt store følelser der bliver forstærket og hvis disse i forvejen er dystre fordi man lider af netop depression, lavt selvværd eller lignende, kan det bliver meget overvældende.

Dagen efter julen er heldigvis også et tidspunkt hvor mange psykologer har travlt. Der er nemlig heldigvis også mange, der godt er klar over, at der er hjælp at hente. En psykolog kan godt nok ikke hjælpe med ensomheden, men de kan hjælpe med selvopfattelsen og hjælpe en med at komme igennem en svær tid.